Om Linda

Jag med Izzie,Holly & Lilly december 2023

Linda heter jag och har haft bearded collie sedan 1990. Från första start var mitt intresse, förutom att ha dem som sällskap, att träna och tävla med mina hundar.

Sedan barnsben har jag haft fyrbenta vänner av olika slag omkring mig. Nu i efterhand förstår jag inte hur mina föräldrar orkade med alla djur som jag hade under min uppväxt. Vid tvåårsålder satt jag på en av farmors ponnys och ”åkte omkring”. Min farbrors hundar lockade mig också. De försökte jag gå promenader med, men i ärlighetens namn var det nog de som var ute och gick med mig…

Chess och jag vinner guld i bruks på U-SM 1993

I juni 1990 skaffade jag mig min första hund, en bearded collie. Under våren ringde jag runt och hörde mig för hos uppfödare runt om i landet. Hos Kjell, Gunilla och Johanna Rydin i Falköping föll valet ganska enkelt. De hade en tikvalp kvar som de endast skulle sälja om den rätta köparen dök upp. Än idag känner mig så oerhört glad och stolt att de ville sälja sitt ”lilla hjärta” till mig, jag som aldrig haft en egen hund. ”Lilla hjärtat” var min härliga Chess (LP LPII LPELIT SLCH DKLCH Remmen’s Noble Duchess ALLROUND SILVER) fanns! Chess är en helt underbar hund, som har lärt mig otroligt mycket om det mesta.

Sedan dess har det rullat på. När Chess var nio år gammal kom Millie in livet. Millie fick en kull valpar hos sin uppfödare Inger Dahl. I denna kull behöll jag Penny. Pennys bror Melvin användes av Anna på Svassas kennel år 2009 och därifrån köpte jag min Izzie. År 2015 fick Izzie en kull valpar på sex valpar, två hanar och fyra tikar. Lilly stannade kvar här. 2020 använde Sussie på Boomtowns kennel Lillys bror Hjalmar. Hos Sussie föddes Holly. Så på den här vägen är det. Holly är alltså den femte generationen i rad som jag har efter min andra beardis Millie. Så tacksam för dessa linjer!

Jag med Izzie, Lilly & Penny. Foto: Annelie Eek

Mina hundar är först och främst familjemedlemmar. Jag är oerhört tacksam över att de ger mig så mycket glädje i livet.

Idag är freestyle, rallylydnad och heelwork mina främsta intressen inom hunderiet. Lite svårt bara att hinna med allt man vill.