Izzie

FS II HTM II LPI LPII LPIII RLD N RLD F RLD A RLD M
SE LCH SE RALLYCH SE FREECH SE HTMCH
Svassas Easy Choice
ALLROUND GULD

Född: 2009-11-23
HD A-B, ED ua, Thyroidea: normal

När det stod klart att det inte blev några valpar efter Penny började jag se mig om efter en lämplig kombination. Högst upp på önskelistan stod det att få en valp efter Pennys bror Melvin. Då Anna och Jens på Svassas kennel använde Melvin till deras härliga tik Kiwi (som dessutom nog måste ha världsrekordet i antalet titlar) tog jag kontakt med Anna och meddelade mitt intresse. Dessvärre föddes det bara två i denna kull, en tik och en hane. Då trodde jag att det inte skulle bli någon valp härifrån. Döm om min förvåning när jag pratar med Anna en mycket sen kväll i januari och blir erbjuden tikvalpen! Det var ett mycket lätt val (Easy Choice!) att tacka ja till detta otroliga fina erbjudande!!

Någon vecka senare var vi i Bro utanför Stockholm och hämtade hem en ljuvlig svart tikvalp! Lyckan var fulländad! När vi kom hem till Lund gick lilla ”Izzie” in i hemmet som hon aldrig någonsin hade bott någon annanstans. Det känns som hon alltid har bott här. Det är roligt att se likheter då det nu är två generationer efter Millie här hemma. Givetvis är de inte identiska, men en del beteenden är väldigt lika.

Izzie är en härlig beardis med stor portion leklust och föremålsintresse. Hon är alldeles underbar att träna med, ställer upp på allt galet som jag ber henne om – arbetslusten är det inget fel på! Fast det viktigaste av allt är att hon är en sån underbart härlig hund. Jag är så glad för henne. Det känns som vi har en väldigt speciell kontakt.

Träna och äta godis är Izzies stora glädjämnen i livet. Simma älskar hon också. När hon ser att vi är på väg till att för att simma börjar hon gnälla lyckligt. Sen bara måste hon ha sin gula frisbee i munnen på väg ner till havet. En annan sak som Izzie gillar är att pussas. Jag har aldrig sett någon hund golva en person genom att ”krama om” personen med tassarna runt halsen sen ivrigt (väldigt ivrigt!) pussa personen i fråga tills den får nästan andnöd, detta samtidigt som hon viftar överlyckligt med svansen.
Hon är helt enkelt en underbar hund med ett oerhört stort hjärta!

Tävlingsmeriter i all ära, men det viktigaste av allt är hon och jag har roligt tillsammans oavsett vad vi håller på med.

MERITER

Svensk lydnadschampion
Svensk rallylydnadschampion
Svensk freestylechampion
Svensk heelwork to music-champion

Årets rallylydnadsbeardis 2014, 2017, 2018 & 2019
Årets lydnadsbeardis 2012 & 2016
Årets freestylebeardis 2017, 2018 & 2019

Årets Rallylydnadsmästare 2014, 2017 & 2018
Årets Lydnadsmästare 2013 & 2016

Kvalad till SM i både lydnad och rallylydnad

Allround brons, silver & guld

Godkänt vallanlagsprov (SBC)

Cert på utställning

Izzie och jag på SM i rallylydnad 2019.
Foto: Annelie Eek

Foto: Hanna Nilsson

LPI LPII RLD N RLD F RLD A RLD M SE VCH
Highflying That’s The Way
MHMS VA ALLR BRONS & SILVER & GULD
Babbacombe ChequersGBCH Chriscaro Charlock at Merrythorpe
Gildenmede Goodknight Girl
LPI LPII LPELIT SE LCH DK UCH NO UCH SE UCH Highflying Just Like That KP MHMS VA ALLR BRONS & SILVER & GULDNORDUCH INTUCH KBHV-02
Binbusy Quotation
Lovechoice Deliciuos KP
LPI LPIII SE VCH SE V-03 NORD V-05 NO UCH INT&NORD UCH SE LCH
Alistair’s Watch Out
MHMS VA ALLR BRONS, SILVER & GULD
NORD V-97 NORD UCH
Potterdale Exellence
GB CH
Potterdale Premier
Potterdale Pollyanna
LPI LPIII SE AGCH SE UCH SE LCH Alistair’s Have Mercy VA, ALLR BRONS, SILVER & GULDNORD&DK UCH KBH V-98 FI V-99 NO V-99 NORD V-99 INT UCH Farmarens High Commission KP
Midnight’s Knock Off