Chess

LP LPII LPELIT
SE LCH DK LCH
Remmen’s Noble Duchess

1990-2005
Hd ua

Min allra första hund! Min älskade Chess!

Chess” föddes den 5 april 1990 hos Remmen’s kennel. Hon var den sistfödda av åtta valpar. Hon är en otroligt bra hund att träna med, pigg, glad och alltid på hugget. Under sitt första tävlingsår fick hon tre första pris i klass I och blev LP. (På den här tiden kunde bara LP tas i klass 1.) Endast tre år gammal blev hon champion! På sina tre första starter i elitklassen, varav två vinster, tog hon championattiteln!!! På sin första start i Danmark, år 1995, blev hon dansk champion. Detta gjorde henne smått historisk, hon var den andra hunden i Sverige genom tiderna att bli champion i både Sverige och Danmark. Hon var den första bearded collien någonsin att ta dessa två titlar. 1995 blev hon Årets Lydnads Bearded Collie, vilket var en av höjdpunkterna i hennes lydnadskarriär. Efter detta pensionerades hon från lydnaden till förmån för agilityn, där hon bl a deltog på flera SM/U-SM både individuellt och i lag.

När Specialklubben för Bearded Collie (SBC) instiftade utmärkelsen ”Allroundbeardis”, var Chess den första beardisen att få valören silver. Än en gång blev jag mycket stolt över henne!
År 1993 vann hon U-SM guldet i appellklass spår, 1996 tog hon bronset på U-SM i agility.

Lite utställningar har hon också hunnit med mellan varven. På en internationell utställning blev hon BIM och BIR-veteran. I finalringen slog hon till och blev BIS 5:a av veteranerna!

————-

Under Chess 16:e år fick vi tyvärr säga hejdå till denna fantastiska dam. Under sina levnadsår var hon en mycket frisk och välmående beardis. Fram till en kort tid innan hon dog följde hon med ut på timmeslånga promenader, hon var en järnlady in i det sista…

Chess skrev beardishistoria ett flertal gånger genom sina många meriter på flera områden. Jag vet inte hur många år i rad som hon var den mest vinstrika beardislydnadstiken. Hon fick även fina årslistplaceringar inom agility och utställning. Chess var en pigg, alert och härlig beardis, men framförallt så var hon min bästa vän. Vi växte upp tillsammans.

Det finns inte ord som kan beskriva hennes intelligens och godhet, de räcker helt enkelt inte till. Precis på samma sätt finns det inte ord som kan beskriva den saknad och tomhet som hon har lämnat efter sig. Jag är ytterst tacksam för att få haft henne alla dessa år hos mig!

Nu vet jag att Chess dagarna i ända springer omkring på ängarna och i skogen och skäller, men också att hon äter så mycket godis som hon någonsin vill.

Tack för allt min lilla gumma! Vi ses i Nangijala.

Linda

MERITER

Svensk lydnadschampion
Dansk lydnadschampion

Årets lydnadsbeardis 1995
Årets vinstrikaste tik i lydnad 1993, 1994 &1995

1993 SHU Söderåsen U-SM Bruks appellklass spår 263,5p 1:a plac – GULD!
1994 SHU Åsele U-SM Lydnad Elitklass kval 3:e plac
1994 SHU Åsele U-SM Lydnad Elitklass final 5:e plac
1995 SHU Falkenberg U-SM Lydnad Elitklass 6:e plac
1996 SHU Sundsvall U-SM Agility Individuellt 10:e plac
1996 SHU Sundsvall U-SM Agility Lag 3:e plac – BRONS!
1998 SHU Sölvesborg U-SM Agility Individuellt 7:e plac
1998 SHU Sölvesborg U-SM Agility Lag 6:e plac
1999 SHU Rosersberg U-SM Agility Lag 6:e plac
2000 SHU Hässleholm U-SM Agility Individuellt 11:e plac (10 ½ år gammal)

1997 SBK Strängnäs SM Agility Individuellt 5 fel 26:e plac

SUCH NUCH
Chriscaro Cagney
GBCH
Potterdale Conclusion
Potterdale Anderson At Ramsgrove
GBCH Blumberg Hadriana At Potterdale
GBCH
Chriscaro Chianti
GBCH Orora’s Frank
Lincalder Wild Thyme at Chriscaro
LP
Woolpack’s Honeymoon
Edenborough Prinz CharmingArdanne Kilmartin
Edenborough Last Chance
SUCH SFUCH
Woolpack’s Black-Beth
Farmarens Black Quincy
SUCH NUCH Blandnings Ami