Millie

LPI LPII LPELIT
SE LCH SE UCH NO UCH DK UCH
Highflying Just Like That

1999-2013

Millie, min Millie! Hunden som gjorde allt för mig och lite därtill.

”Millie” föddes den 18 mars 1999 hos kennel Highflying. Av de tio i kullen var hon den förstfödda, redan då hade hon bråttom! Hon var som en solstråle som valp, ständigt glad och full av bus! Även nu i vuxen ålder behöll hon sitt glada, härliga humör! Hon var en bra hund att träna med; pigg, glad och samarbetsvillig. Till vardags var Millie en underbar hund. Hon ville vara alla till lags, och var mycket kelsjuk.

Millie var en hund som aldrig gjorde något dumt, inte ens som valp om jag bortser från de pennor och en telefon som hon tuggade på. Redan som valp kunde jag ha henne lös överallt, hela tiden. Träningsmässigt älskade hon sin boll och godis, men framförallt att vara mig tillags. Aldrig någonsin var hon sur, mera förtvivlad över att inte vara mig tillags om något gick fel. Tittar jag på bilder på mig och Millie så är hon alltid i min närhet. Kort och gott skulle man kunna säga att Millie var alltid där för mig och såg allt positivt. Tänk om alla hade haft denna inställning, så härligt vi hade haft det!

16 mars 2013 – Sorgens dag. Idag var dagen som jag hade fruktat skulle komma, Millie sa till mig ”Nu är det dags för mig att vandra vidare, Matte”. Precis innan vi skulle åka till veterinären tog hon farväl på ett sätt så typiskt Millie, jag kommer aldrig glömma det heller. Varje gång jag tänker på detta avsked rinner tårarna. Jag vet inte hur jag i ord eller handling ska uttrycka hur mycket Millie har betytt för mig. Det finns inget som kan göra henne rättvisa. Millie var Millie, en av de mest underbaraste hundarna som har vandrat på denna jord. Är så oerhört tacksam att hon valde att flytta in till mig, är också tacksam över att hennes gener har vandrat vidare genom fyra barn och två barnbarn. Här hemma glädjs jag över hennes dotter Penny, men även över sondottern Izzie, som på många sätt är väldigt lik Millie. Saknaden och tomheten efter hon har vandrat vidare är oerhörd, Millie fattas oss. Oerhört.

MERITER

Svensk lydnadschampion
Svensk utställningschampion
Norsk utställningschampion
Dansk utställningschampion

Vann U-SM i lydnad 2000, endast 16 månader gammal.

2:a Årets lydnadsbeardis 2000, 2001 & 2003

Årets agilitymästare 2005

Allround brons, silver och guld

Godkänt vallanlagstest (SBC)

NORDUCH INTUCH KBHV-02
Binbusy Quotation
Binbusy OratorioGBCH Pipadene Late Night Extra
Binbusy Evensong
Binbusy KyrieBinbusy Grieg at Darkwater
GBCH Binbusy Cadence
Lovechoice Deliciuos KPHighflying Freak Of NatureSUCH Sammara Observer
Magicbrook Poem Of Love KP
Highflying Hit ’N’ SmashSUCH Diotima Sweet Lord
SUCH LPI Chriscaro Christmas Rose KP