Laban

Laban!

Laban var den första hunden som jag lärde känna. Han var min farbrors hund från början, men bodde hos min farmor. Genom sin snällhet och godhet gav han mig en bra bild av hur en hund ska vara. Jag glömmer aldrig den gången vi skulle ut och gå på promenad. För att vara "snäll" mot honom tänkte jag låta honom bestämma vart vi skulle gå, problemet var bara att han hade precis avslutat en lydnadskurs på brukshundsklubben. Där hade han fått lära sig att det var föraren som skulle bestämma färdriktningen. Han stod och tittade på mig och undrade vart vi skulle gå medan jag frågade honom om samma sak...

När Laban var nio år gammal skaffade min farbror ytterligare en hund. Denna gång var det en strävhårig normaltax vid namn "Pricken" eller just bara "Taxen".

Laban med husse


Axmarkens Zip

Taxen!

(SJ(D)CH SU(D)CH Ryssmarkens Ludde x Ryssmarkens Pam)

Pricken föddes den 26 januari 1986 hos Ingemar och Elsa Axelsson, Bjäraryd (Sölvesborg). Med taxens typiska envishet var han inte den lättaste hunden att uppfostra. Snabb som en vessla sprang han ut genom ytterdörren när någon kom och hälsade på. En annan sak som han hade fått för sig var att tugga på alla möjliga saker. När vi hade besök av våra släktingar från USA hittade han på ett riktigt "bra" bus. En morgon då de satt och åt frukost passade han på att bita sönder en av deras byxor. Detta gjorde han under tiden denna stackars människa hade byxorna på sig och åt sin frukost. Deras förvånade miner och farmors förskräckta uppsyn när de upptäckte detta bus var en syn....

Pricken ställdes även ut lite grann. Men eftersom han inte tyckte det var roligt så gick det därefter. Men han var hur som helst en rastypisk hund både till utseendet och till sättet! Viltspår tävlade vi också i. Den första gången vi var ute och tävlade ville han inte spåra! De små partier som han gjorde det gjorde han det mycket bra. Gången därefter gick det betydligt bättre! Då gick det bra, han fick första pris med hederspris, och blev provets bästa hund!

På höstarna fick han alltid följa med ut och jaga rådjur. Det älskade han! Numer driver han rådjur dagarna i ända på de sälla jaktmarkerna.

Taxen!


Tillbaka