Nyheter 2017

4 november

Rallytävling i Olofström

Denna dag gjorde Lilly sin andra start i avancerad. Lilly fick sitt andra kvalificerande resultat och kom på andra plats i klassen. Detta var årets sista tävling för vår del, så nu tar vi en paus från tävlingar under ett par månader.

21 oktober

Rallytävling i Matfors

Hjalmar vinner sitt första cert i rallylydnadens mästarklass på 90p och morbror Quintus får också cert på 91. Stort Grattis Kristina, Hjalmar och Quintus!! Är så himla stolt över er!! Jag kan inte fatta det riktigt, det var ju nyss som Hjalmar var en liten valp.

Hjalmar
Hjalmar

1 oktober

Rallytävling i Svalöv

Izzie får 93 & 97 poäng (båda cert i mästarklassen.

izzie

23 september

Rallytävling iSölvesborg

Izzie got 92 poäng (cert) i mästarklassen.

Izzie

10 september

Freestyletävling i SKK Int Eslöv

Lilly gör sin debut i freestyleklass 2. Trots lite strul i början och svår tävlingsmiljö fixar Lilly ett uppflyttningsresultat och är nu kvalificerad för högsta klassen i freestyle! Helt galet med tanke på att hon debuterade i freestyle fyra månader tidigare.

Mamma Izzie gör debut i freestyleklass 3. Hon sköter sig bra och kommer tvåa i klassen.

Så stolt över tjejorna!

Lilly, jag & Izzie

2 september

Rallytävling i Ragunda

Hjalmar med matte Kristina får 97 poäng i avancerad i Ragunda, GRATTIS!!

Hjalmar

20 augusti

Rallytävling i Helsingborg

Izzie får ett cert på 90 poäng i mästarklass. Tyvärr klantade jag mig och glömde säga till Izzie att sitta vid ett tillfälle, detta kostade oss 10 poäng...

19 augusti

Rallytävling i Ronneby

Izzie får ytterligare ett cert på 97 poäng i mästarklass. Sån härlig känsla vi hade på denna bana!

12 augusti

Rallytävling i Varberg

Izzie startar i mästarklassen. Gör nog en av sina bästa rundor någonsin, men jag som förare gör lite misstag. Resultatet blev 90 poäng och cert, oerhört glad över känslan vi hade på banan.

Izzie

6 augusti

Rallytävlingar i Matfors

Kristina tävlar med grabbarna Quintus och Hjalmar i mästare resp avancerade. Quintus får ytterligare ett cert på 94p, Hjalmar blir trea i avancerad med 85 poäng.

Hjalmar & Kristina

5 augusti

Dubbla rallytävlingar i Njurunda

Kristina tävlar med Llillys bror Hjalmar i avancerad, de får 85 och 86 poäng och är därmed kvalificerad för mästarklassen plus titeln RLD A erhålls. Numer heter Hjalmar till fint RLD N RLD F RLD A Millieville Perfect Choice. Lillys farbror Quintus får ytterligare två cert i mästarklassen med 92 och 98 poäng. Grattis till fina resultat!

Quintus & Kristina

18 juni

Rallylydnadsmästerskapet

Izzie tävlar i mästarklassen och har marginalerna på sin sida efter ha gjort fel övning på en skylt, hon får 90 poäng och därmed sitt tredje cert. I och med detta blir hon svensk rallylydnadschampion!! Som grädde på moset blir hon även Årets rallylydnadsmästare!! Vilken helg detta har varit!!

Izzie

Izzie - årets rallymästare!Från vänster Christina Andersson & Maya, jag & Izzie samt Maggan & Mio

17 juni

Lydnadsmästerskapet

Lilly gör ytterligare en debut i en annan gren detta år, denna gång i lydnadens startklass. Lilly uppvisar en härlig glad attityd och vinner vandringspriset "domarens favorit". Som om inte detta skulle vara nog så får Lilly uppflyttningsresultat, kommer tvåa i klassen och blir Årets lydnadsmästare! Helt otroligt, det hade jag verkligen inte räknat med!

Lilly - Årets lydnadsmästare!
Från vänster Christina Andersson & Neo, jag & Lilly samt Susanne & Celeste

13 juni

Rallytävling

Nu var det dags igen för Lillys syster att starta i rallyns nybörjarklass då Linköping hade en dubbeltävling. De fick två nya kvalificerande (87 resp 70 poäng) och har därmed fått deras första titel-- RLD N!!! Grattis Hedda & Tove!!!

Hedda & Tove

28 maj

Rallytävling

Kristina med hundar är aktiva och fortsätter får fina resultat! Idag startar Hjalmar i avancerad och får ett kvalificerande där på 86 poäng. Morbror Quintus tar ytterligare två cert med poängen 92 och 94 poäng. Därmed har Quintus blivit svensk rallylydnadschampion!! STORT GRATTIS!!

Quintus

Izzie startar mästarklass i Sjöbo och får sina två första cert med poängen 93 och 100. Den sistnämnda blir även en klassvinst.

Izzie

27 maj

Rallytävling

Uppe i norr försvara Kristina Millievilles färger. Lillys bror Hjalmar startar i fortsättning och får två kvalificierande på 86 och 93 poäng. Morbror Quintus får sitt första cert på 90 poäng. Grattis till alla fina resultat!!

Hjalmar & Kristina

20 maj

Freestyletävling

Lilly får sitt tredje kvalificerande i freestyleklass 1 med 23,55 och kommer trea och får därmed en ny titel - FS I!

Izzie startar två gånger i freestyleklass 2. Hon vinner båda gångerna med uppflyttningspoängen 24,50 och 24,90. Izzie får då ytterligare en titel - FS II!

Så glad och stolt över tjejerna!!

Izzie & Linda

Lilly & Linda

7 maj

Freestyletävling

Lilly får ytterligare ett uppflyttningsresultat i freestyleklass 1 på 25,80 poäng och kommer tvåa. Izzie startar i freestyleklass 2, hon vinner klassen med 25,90 som också är ett uppflyttningsresultat. Nu är Izzie uppflyttad till högsta klassen i freestyle, heelwork to music, lydnad och rallylydnad, min underbara lilla hund!! <3

Izzie & Linda

6 maj

Freestyletävling

Denna dag gör Lilly debut i freestyle klass 1 när Elfsborg har tävlingar. Med 25,35 poäng får Lilly ett uppflyttningsresultat och kommer på andra plats. Så stolt över Lilly!

Lilly & Linda

29 april

Rallytävling

Idag gjorde Lillys syster Hedda med matte Tove debut på rallybanorna. Det gick fint, de fick ett första kvalificerande i nybörjarklassen. Grattis!!

Hedda & Tove

12 april

HD-AD

Några dagar tidigare var Hjalmar och blev röngtad både höfter och armbågar. Resultat kan man inte klaga på - HD A-A och AD (ED) 0. Grattis Kristina och Hjalmar!

HD-ED

9 april

Rallytävling

Idag var det dags för årets första tävling. Lilly var anmäld till Råådalens dubbeltävling i fortsättning. I den första starten hade hon en hel överskottsenergi, den pyste ut ur öronen på henne. Trots detta fick hon 97 poäng av maximala 100 och kom tvåa i klassen. När det var dags att starta för andra gången denna dag var Lilly rejält trött. Vi tog igenom oss banan och när vi såg poängen blev jag mycket glad - 94 poäng. Som inte det var nog vann hon dessutom klassen 

Nu är Lilly uppflyttad till avancerad och fick även titeln RLD F.

Lilly

4 februari

Penny

Idag fick vi säga hejdå till vår älskade Penny, som hastigt och väldigt oväntat lämnade oss. Hon fattas oss oerhört.

Penny

 

Sammanfattning av 2016

Tävlingsmässigt var 2016 ett fantastiskt år. Penny njöt av tiden som coach från ringside och gjorde det ypperligt. Izzie startade i debuterade i två olika grenar, tävlade sammanlagt i fyra olika discipliner. Lilly gjorde debut i tävlingsvärlden genom sina starter i rally. Pennys bror Melvin tävlade rally och gjorde finfina resultat med tanke på hans ålder och den stroke som han fick tidigare under året. Izzies bror Quintus tävlade med framgång i rally och Lillys bror Hjalmar tävlar i flera grenar med fina resultat.

Izzie
Allround guld
Lydnadschampion(SE LCH)
Lydnadsmästare
Årets Lydnadsbeardis
2:a Årets rallylydnadsbeardis
Uppflyttad till klass 2 i freestyle
Diplom i klass 2 i heelwork to music (HTM II)
Uppflyttad till heelwork to musik klass 3
4:a Årets Nybörjare i HtM (oavsett ras i hela Sverige)

Lilly
Diplom i rallyns nybörjarklass (RLD N)
Ett kvalificerande i fortsättning (startades endast en gång i denna klass)
9:a Årets rallylydnadsbeardis

Melvin
3:a Årets rallylydnadsbeardis

Quintus
Årets rallylydnadsbeardis
7 resultat över 90p (2017 motsvarande 7 cert)

Hjalmar
Diplom i rallyns nybörjarklass (RLD N)
Diplom i rallyns fortsättningsklass (RLD F)
Uppflyttad till lägre klass i bruks

Izzie

Tävlingen där Izzie blir lydnadschampion

Lilly

Lilly vinner debuten i fortsättningsklass

Quintus och Melvin

Quintus & Melvin med prser från en rallytävling

Hjalmar

Hjalmar med matte Kristina vinner fortsättningsklassen i rally