Nyheter 2016

27 november

Årets Heelwork to musik-nybörjare

Dags för skryt... Izzie har i år gjort fyra starter i Heelwork to Music. I årets HTM-nybörjare blev hon placerad fyra i hela Sverige! De fyra bästa resultaten räknas, så vi har inte kunnat räkna bort någon av våra starter. Gissa om jag är glad och stolt över Izzie!

HTM

23 november

Izzie sju år gammal!!

Det är totalt obegripligt, men idag fyller Izzie och hennes bror Melvin hela sju år. Hur gick detta till? Jag hoppas att vi kommer att ha många roliga år tillsammans till. Grattis underbara Izzie!!! <3

Izzie bearded collie

30 oktober

Rallytävling

Sista helgen i oktober gjorde Izzie årets sista tävlingsstart. Efter en träningsvila på ca fyra veckor startade Izzie i rallyns mästarklass. Anmälan gjordes mest på skoj då jag har saknat våra härliga tävlingskompisar i rallyn. Det behöver väl inte alltid vara så allvarligt detta med tävling?

Vi var ringrostiga, men kämpade på. I vår första start blev det ett rejält missförstånd mellan Izzie och mig, jag valde då att diska oss genom att klappa om henne. För mig att är det viktigaste att Izzie känner trygghet och glädje på tävlingsbanan, resultaten kommer i andra hand. Den andra starten gick bättre, där fick vi 86 poäng.

Det har varit en lång och intensiv säsong då vi har tävlat i fyra grenar: freestyle, heelwork to music, lydnad och rallylydnad. Efter 10½ månaders lång tävlingssäsong tar vi nu en tävlingspaus på ett par månader innan tävlingarna sätter igång på nytt.

Izzie bearded collie

22 oktober

Rallytävlingar i både norr som söder

Kristina och grabbarna tävlade på Matfors, dubbla starter i mästare och en enkelstart i fortsättning. Quintus var bäst i bilen hem med 97 poäng i ena starten, Melvin fick 88 poäng - båda tävlar i mästarklass. I fortsättningsklassen startade Hjalmar och fick 85 poäng. Stort grattis!!

Årets tredje och sista tävling för Lillyss del. Jag hade helt ogenomtänkt anmält Lilly till fortsättningsklassen i Svalöv. Kände mig allt annat än förberedd och övervägde allvarligt att stryka oss då vi inte hade hunnit träna tillräckligt. Efter ha kört mycket elitlydnad det sista halvåret blir man extra kritisk innan start. Kvällen innan tävling tänkte jag "vad gör det om vi inte får ett kvalificerande resultat?". Svaret blev, självklart, att världen inte skulle gå under och Lilly skulle vara lika underbar efter tävlingen som hon var innan. Så vi åkte till tävlingen. Banan var trevlig. Lilly gjorde ett fint jobb och fick 99 poäng av 100! Helt obegripligt, om du frågar mig ;) Lilly vann klassen, hon visade än en gång att hon fixar mer än vad jag tror. Underbara Lilly!

Lilly

2 oktober

Rallytävlingar i Njurunda

Kristina är aktiv, hon åkte iväg med sina grabbar till Njurunda för att starta rally.

Melvin fick 81 och 80 poäng i mästarklass, jag är fortsatt imponerad av Melvin med tanke på hans ålder 13½ år. Quintus startade också i mästarklassen och gjorde strålande ifrån sig, 96 och 91 poäng. "Lilla" Hjalmar startade i fortsättningsklassen. Han vann ena klassen på 89 poäng och i den andra starten fick han 72 poäng. Då detta var Hjalmars tredje (och fjärde) kvalificerande resultat i fortsättning fick han titeln RLD F. GRATTIS!!!

Hjalmar - bearded collie - vinner rallyns fortsättningsklass

25 september

Lydnads- och rallylydnadstävlingar i både norr och i söder

Kristina startar sina tre grabbar, de är bröder till mina tre tjejer, i rally uppe i Strömsund. Melvin 13½ år gammal är jag nog mest imponerad över, 87 poäng i mästarklassen!! Melvins son Quintus fick 94 och 96 poäng i mästarklassen. Ny ledare på rallyledaren då han har puttat ned syrran Izzie till andra platsen. Melvins barnbarn Hjalmar debuterade i fortsättningsklassen och fick två kvalificerande resultat på 72 och 75 poäng. GRATTIS!!!

För er som undrar är Melvin och Penny syskon, mamma är min Millie (som numer inte finns bland oss). Quintus och Izzie är syskon, när Izzie fick valpar valde Kristina att köpa en valp från denna kull - Lillys bror Hjalmar.

Quintus och Melvin  - bearded collies- tävlar rally

 

Izzie tävlade också denna dag, fast i elitklass lydnad i Höör. Det blev bla en nia på fria följet och tior på rutan och apporteringsdirigeringen. Tyvärr lite strul i ett par andra moment. Sammanlagt blev det 267.5 poäng, ett första pris, och klassvinst. Så stolt över Izzie!!

Efter denna tävling har jag valt att pensionera Izzie från lydnadstävlingar då vi har tre andra grenar, som vi tävlar i.

Izzie - bearded collie- vinner elitklass lydnad i Höör

18 september

IZZIE CHAMPION!!!

Äntligen, denna dag var dagen med stort D. Izzie startade på tävlingarna i Osby. Trots att hon var toktaggad inför och under denna tävling och lite galna saker skedde uppnådde hon tillräckligt med poäng för att få ett första pris. Då detta var hennes tredje första pris så blev Izzie på denna tävling SVENSK LYDNADSCHAMPION!! Så himla glad och stolt över Izzie! Som en ren bonus vann vi också klassen och våra träningskompisar Madde och Xie vann också sin klass och blev LPIII.

Izzie - bearded collie- vinner elitklass lydnad och blir lydnadschampion!!

11 september

Hjalmar tävlar appellklass spår

Idag gör Kristina och Izziesonen Hjalmar debut på brukstävlingar, appellklass spår. Det går strålande och de är nu uppflyttad till lägre klass - GRATTIS!!
Hjalmar är endast 16 månader och redan både uppflyttad till lägre klass i bruks och rallyns fortsättningsklass. Så himla stolt över er båda!!

Hjalmar - bearded collie- tävlar appellklass spår

3 september

Lilly får sin första titel

På Skurups tävlingar startar Lilly återigen i nybörjarklassen och får 95 poäng, dvs ett tredje kvalificerande resultat. Därmed är Lilly uppflyttad till fortsättningsklassen och fått titeln RLD N.

Lilly - bearded collie- got her first title and ribbon!

21 augusti

Lydnadstävling i Laholm

Intensiv tävlingshelg. Dagen efter rallytävlingen var det dags för Izzie att tävla. Izzie var allt annat än nöjd med gårdagen då hon inte fick tävla, Izzie älskar nämligen att tävla! Med andra ord, Izzie var rejält laddad. Trots det var varmt och vindstilla på planen höll Izzie ett fint tempo, vilket jag är oerhört nöjd med. Det blev 288.5 poäng i eliten och dessutom en klassvinst!

Izzie with her prize

Vi firade första priset med ett bad i en närliggande sjö, Izzie bara verkligen älskar att bada och simma!

Izzie

20 augusti

Lillys rallylydnadsdebut

Idag var det dags för Lilly att göra sin tävlingsdebut i rallyn, då i nybörjareklassen, när Ronneby BK hade dubbeltävling. I nybörjare grupp A fick Lilly 91 poäng, 8 poäng försvann vid en skylt, och blev placerad som delad trea. Lilly varett poäng efter de två som vann på 91p.

Lilly rally

I den andra starten, nybörjare grupp B, fick Lilly 95 poäng och vann klassen. En helt otrolig dag som översteg mina förväntningar!

Lilly - rally

24 juli

Öresundsdansen dag 2

Även denna dag startade vi i HTM2 och vi fick 24.60 poäng (uppflyttningspoäng). Förutom att Izzie vann sin klass så fick hon i och med det tredje uppflyttningspoängen fick hon även titeln HTM2. Så numer heter hon LPI LPII LPIII RLD N RLD F RLD A RLD M HTM2 Svassas Easy Choice.

Izzie

23 juli

Öresundsdansen dag 1

Denna dag gjorde Izzie och jag debut i Heelwork to Music klass 2 då Oxie Bk stod som värd för Öresundsdansen som var i Nutrolin Arena. Izzie gjorde bra ifrån sig. I HTM2A vann hon klassen på uppflyttningspoängen 24.50p. I HTM2B kom hon tvåa med 24.05p, även detta uppflyttningspoäng.

Izzie

 

ALLROUND GULD

Ibland tar det tid att inse saker och ting. För en tid sen insåg jag när Izzie fick sitt första pris i elitlydnaden blev hon även kvalificerad till SBC:s Allroundplakett i GULD!!

Izzie är den nionde beardisen genom tiderna som har uppnått meriterna för guld. Även Izzies mamma, pappa, mormor och farmor har tidigare fått guldplaketten.

Tack Izzie för allt du gör för mig, älskade hund!

Izzie - ALLROUND GULD!!

 

6 juni

Valpträff

Nu var det äntligen dags för en valpträff, var över ett halvår sen sist jag såg dem. Så oerhört roligt att få se dem alla tillsammans. Tack för att ni kom Fredrik, Anna, Tove, Anders & Kristina med härliga hundar!

MIllieville bearded collie- valpträff
Från vänster: Melwin Jr, Lilly, Hedda, Izzie & Hjalmar

5 juni

Rallylydnadsmästerskapet

Jag var oerhört trött på rallymästerskapet och gjorde fel övning plus en del annat strul, vilket gjorde att Izzie "bara" fick 71 poäng i mästarklassen. På tolv startande kom vi på detta resultat på femte plats i klassen. Totalt slutade Izzie och jag på en fjärde plats i rallymästerskapet.

Bearded collie- rallymästerskapet - Izzie kom fyra sammanlagt

4 juni

Lydnadsmästerskapet

Så var mästerskapshelgen igång, först ut var lydnaden. Izzie var på bushumör och hittade på lite småbus i ett par moment som drog ned betyget i dessa moment så klart. Tack och lov hade vi marginalerna på vår sida och fick ett första pris i eliten på 268,5p!! Stor lycka!! Som om inte det skulle vara nog så blev även Izzie Årets lydnadsmästare 2016!!

Bearded Collie-rasmästerskap i lydnad, Izzie vann!

3 juni

HD/ED-resultat

Efter en lång och nervös väntan så kom äntligen röntgen resultatet ut för Lillys del, HD B och ED ua. Avläsare var Jessica Ingman.

HD/ED-resultat bearded collie

21 maj

Rallytävling

Izzie startade i mästarklassen i Sjöbo och fick 96p, så glad och nöjd över detta resultat!

Izzie

8 maj

Hjalmar får sin första titel

Kristina och Hjalmar startar även i nybörjarklassen på söndagens rallytävling på Västra Medelpads BK. De gör två fina rundor på 84p och 94p. Med 94-runda kommer de även på andra plats. I och med helgens tre kvalificierande resultat har Hjalmar nu fått sin första officiella titel - RLD N. GRATTIS!!!

Även morbror Quintus och morfar Melvin startar och gör kvalificerande rundor (88 resp 74 p) - GRATTIS!!

Hjalmar
Hjalmar numer RLD N Millieville Perfect Choice
Foto: Heidi Billkvam

7 maj

Hjalmar gör debut i rallylydnad

Först ut från kullen Yikes/Izzie på tävlingsbanorna är Hjalmar med matte Kristina Westberg. De gör en bra runda i nybörjarklassen och får 88p. Kristina startar även morbror Quintus och morfar Melvin tävlar denna dag med, fast i mästarklassen. De får 93 respektive 90 poäng. GRATTIS till er alla!!

Kristina & Hjalmar
Kristina och Hjalmar, här innan han hade flyttat hemifrån.

27 april

Penny 13 år

Idag blir Penny och hennes syskon tonåringar, obegripligt!! Grattis till alla syskon!

Millie och hennes valpar
Fr vänster: Penny, Murphy, mamma Millie, Melvin och Jonna, taget 2005

24 april

Lilly och hennes syskon fyller 1 år

Tiden går toksnabbt, kan inte förstå att det är ett år sedan Harriet, Hedda, Hjalmar, Jill, Lilly och Melwin välkomnades till våra liv. GRATTIS på födelsedagen!!

Valparna!

12 mars

Rallytävling

En dubbeltävling i rally denna dag, vi anmälda som vanligt i mästarklassen. Izzie var väldigt pigg och glad, så det blev en del glädjefel. Första rundan slutade på 89 poäng. I andra rundan blev det en fel utförd övning (-10p) och lite gläjdefel, där fick vi 84 poäng.

Izzie
Izzie

7 februari

Heelwork to Music-tävling

Inte en lika fullt lika nervös debut jämfört med freestyle, men idag var det dags för oss att debutera i Heelwork to Music. Även denna dag gick det vägen, Izzie fick 24,40p (8.05, 8.20, 8.15) och är uppflyttad till Heelwork to Music klass 2.

Izzie

Foto: Mikael Svensson

6 februari

Freestyletävling

En mycket nervös debut (för min del, Izzie njöt som vanligt av att få tävla) i freestyle klass 1. Det gick tack och lov vägen, Izzie fick 23,85 p(8.00, 7.75, 8.10) och är därmed uppflyttad till Freestyle klass 2.

Som grädde på moset skrev en av domararna följande:
"Snyggt program med passande musik och program.
Detta kommer bli asbra när ni får mer rutin och börjar tro på er själva.
Andas, sträck på dig och lita på din hund! Då blir ni farliga på tävlingarnsbanorna! :)
Lycka till framöver!"

Izzie

Foto: Mathilda Sandberg

16 januari

Rallytävling

Årets första tävling i rally var i Sölvesborg för min och Izzies del. Izzie gör nog en av sina bästa någonsin, vi var i en sån balans- underbar känsla - och får 96p av maximala 100p.

Izzie

 

Summering av 2015 & årslistor i lydnad och rally

2015 var ett något "annorlunda" år jämfört med tidigare år då Izzie blev mamma till sex ljuvliga valpar.

Izzie: 2:a Årets Rydnadsmästare & 3:a Årets Rallylydnadsbeardis, men framförallt underbar mamma till sex härliga valpar!

Melvin: Årets Rallylydnadsbeardis

Quintus: Årets Rallylydnadsbeardis, 7:a Årets Lydnadsbeardis, uppflyttad till högre klass spår, 1:a pris i lydklass II, distriktsmästare i rallylydnad

Detta år fortsatte Penny sitt pensionärsliv och Pennys bror Murphy vandrade till andra sidan regnbågsbron, 12 år och 8 månader gammal.

Bruksbeardisar

Quintus & Melvin - Sveriges vinstrikaste beardisar i rally. Ägare och duktig förare: Kristina Westberg

Rallymästare!

Ett gäng vinnare av rallylydnadslistan genom tiderna, för närvarande de enda vinnare av denna lista i SBC:s historia.
Från vänster: Melvin, Penny, Izzie & Quintus

Izzie winning rally championship

Izzie och jag under mästerskapshelgen
Foto: Jens Eriksen

Izzie med valpar

Izzie med valpar

Valpar

Valpar

Murphy

Murphy

The Millie family - från vänster; Millie, Izzie (barnbarn), Penny ( dotter), Quintus (barnbarn) & Melvin (son samt pappa till Izzie & Quintus)