Nyheter 2015

28 december

Murphy

Idag fick Joy och Jørgen säga hejdå till Murphy, han blev 12 år och 8 månader. Tack för att ni tog så väl hand om honom, kommer aldrig glömma honom. Han hade en sån härlig och stor personlighet.

Murphy

Världens bästa Murphy

12 december

Talangtruppsträff

Idag var sista träningen med talangtruppsgänget. Känns lite sorgligt att det är över, men då jag valde att inte söka dit till 2016 så är det inte direkt särskilt oväntat att vi inte heller finns med i nästa års gäng. Tack alla talanger och coacher för en härliga träningspass!

Izzie

23 november

Izzie 6 år!

Herregud Izzie är redan 6 år gammal, världens bästa, underbaraste Izzie!! Vi skickar våra största grattishälsningar till bästa brorsan Quintus.

Izzie 6 år

22 november

Valpträff

Dags för årets andra valpträff. Denna gång ses vi i Agilityfabriken. Anneli, som äger valparnas pappa Yikes, går igenom hur man sköter pälsen på bästa sätt nu när den jobbiga tiden kommer då valparna byter från valppäls till vuxenpäls. Många bra tips får vi av Anneli, tack Anneli för att du tog dig tid att komma! Det var även uppskattat att få träffa valparnas pappa Yikes, så klart! Efter pälsdelen är över så visar Lilly och jag lite hur vi tränar just nu, lite grundträning som består av mycket lek.

Tack alla för att ni kom!!

Valparna

Från vänster: Melwin Jr, Lilly, Harriet & Jill

18 oktober

Dubbel rallytävling i Kronohed

Årets sista rallytävling för Izzies del blev på Boxerklubbens tävling i Kronohed. För en del hundar blev det lite för svåra förhållande då det sköts en del och flygplan flög lågt över oss på tävlingarna, tack och lov brydde Izzie sig inte det minsta. Resultatmässigt gick det bra, två kvalificerande resultat och därmed ett avancemang på rallylistan (beardisklubben) till tredje platsen efter sin kära pappa och bror som delar på första platsen!

Izzie

18 oktober

Dubbeltävling i rally i Sollefteå

Intensiv helg för Kristina, Melvin och Quintus, 4 starter på en helg per hund. Melvin får 86p och Quintus är bäst idag med sina 96 rep 87 poäng! I och med detta så delar Melvin och Quintus på första platsen på rallylistan! GRATTIS TILL EN SUPERHELG!!

Quintus

Quintus

Melvin

Melvin

17 oktober

Dubbeltävling i rally i Sollefteå

I Sollefteå startar Kristina tillsammans med Melvin och Quintus en intensiv helg då Sollefteå har dubbla tävlingar både lördag och söndag. 8 starter ska alltså göras sammanlagt... Puh!

Melvin får 94 poäng och 73 poäng, Quintus får 91 poäng. Grattis till fina resultat!!

Melvin

Melvin

Quintus

Quintus

4 oktober

Rallytävling i V:a Medelpad

Årets andra tävling för våra norrlandsvänner, denna gång på hemmaklubben. Än en gång visade Melvin att gammal är äldst och fick 93p, Quintus fick 86p. Grattis än en gång till finfina resultat!!

Melvin

Melvin

Quintus

3 oktober

Rallytävling i Svalöv

Årets näst sista tävling för Izzies del var i Svalöv, Izzie gick fint och fick ytterligare ett kvalificerande resultat.

Izzie

19 september

Dubbeltävling i rally i Njurunda

Idag började våra norrländska vänner sin rallysäsong, det verkar bli en kort men intensiv variant här. Kristina startade både Melvin och Quintus. De båda gjorde finfina rundor! Melvin var bäst i bilen med sina 91p, i den andra rundan fick han 89p. Quintus gjorde bra ifrån sig med och fick 87 resp 82p. GRATTIS till fina resultat!

Norrlandsbeardisarna!

Hjalmar var en strålande coach till både Melvin och Quintus denna dag!

5 september

Rallytävling i Trelleborg

Izzie fick ett kvalificerande resultat i mästarklassen denna dag.

Izzie

29 augusti

Rallytävling i Olofström

En av årets SM-domare, Barbro Langefors, hade gjort en utmanade bana i mästarklassen där det gällde mycket att komma ihåg vilket tempo som gällde. Izzie tyckte det var superskoj. Vi fick även domarens pris för vi hade så bra skillnader i våra tempon, vilket gladde mig mycket!

Izzie och jag

Izzie och jag
Foto: Jens Eriksen

24 augusti

Rallymästerskapet

Trots lite missförstånd inne på plan så kommer Izzie tvåa på rallymästerskapet i Tånga Hed. Är glad att hon klarade all störning i form av helikopter, skott, mängder av cyklister mm finfint. Att jag sen ger henne otydliga signaler när vi tävlar, kan inte Izzie lastas för - det är enbart mitt fel. Grattis till Christina och Pinot som vann rallymästerskapet!

Izzies resultat från rallymästerskapen genom åren är följande
2012 - 2:a (Penny vann)
2013 - 2:a (Penny vann)
2014 - Vinnare
2015 - 2:a

Rallymästerskapet

Prispallen för rallylydnadsmästerkapet, från vänster: jag och Izzie (tvåan), Christina och Pinot (ettan) samt Ingela och Ammie (trean)
Foto: Jens Eriksen

23 august

Lydnadsmästerskapet

Med tanke på valpar och utebliven träningstid ställde vi upp mest på skoj på årets lydnadsmästerskapet. Denna tävling blev en av årets varmaste sommardagar och där tävlingen ägde rum startade även ett stort cykellopp. Izzie och jag var som vanligt inne i bubblan, hon kämpade på oerhört. Utförde momenten fint, men jag tabbade mig - måste läsa på reglerna!

Vi vann eliten på blygsamma poäng, men är tacksam över hur fint Izzie gick med tanke på förutsättningarna

Izzie i zätat

Izzie och jag i zätat
Foto: Ellinor Bäckström

Izzie hopp apport

Izzie i hopp apport (uthoppet)
Foto: Ellinor Bäckström

Izzie vittringen

Izzie i vittringen
Foto: Ellinor Bäckström

15 augusti

Rallytävling

Izzie tävlar rally en varm sommardag i Osby och får ytterligare ett kvalificerande resultat - 82p.

Izzie

23 juli

Valpträff

Så var det dags för en liten valpträff, känns som det var evigheter sen jag såg dem fast det var bara en månad sen de flyttade hemifrån. Alldeles underbart att få se dem igen. Tack Fredrik och Anna för att vi kunde vara hos er denna härliga dag!

Valpkull

Från vänster: Lilly, Melwin Jr, Jill, Stella och Harriet

18 juli

Rallytävling

Nu är mammaledigheten över för Izzies del. Hon njuter fortfarande att busa med dottern Lilly, men tycker det är störtkul att träna med. Ringrostig och inte hundraprocent klara för tävling ställde vi upp på Karlshamns trevliga Östersjötävlingar. Trots lite fel från min sida så lyckades Izzie få ett kvalificerande resultat i mästarklassen.

Izzie

27 april

PENNY 12 ÅR!

Idag är ingen vanlig dag, idag är Pennys födelsedag. Kan inte förstå att dessa Millievalpar redan är 12 år gamla... Är tacksam över att alla är friska och lever än idag. STORT GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!!

Penny

Penny

24 april

VALPARNA ÄR FÖDDA!!!

Denna dag såg första generationen av Millieville dagens ljus. Sex svarta vältecknade valpar föddes, två hanar och fyra tikar. Stolta föräldrar är Yikes och Izzie. Mer information om kullen finns på valpsidan.

Puppies

Underverken!

28 februari

Årsmöte

Denna dag var det årsmöte på vår brukshundklubb. Izzie fick pris som bästa lydnadshund! Hon vann även Alhambrapriset 2014, tilldelas en hund av icke-brukshundsras för en bra insats under året. Årsmötet avslutades med en god tre rättersmiddag. Jättegod mat, får nog skapa mig en ny tradition; gå på årsmöte och äta god mat!

Izzie

Izzie med sina priser

14 februari

Talangtruppsdag

Nu träningsdag med talangtruppen. Vi fick många värdefulla tips från coacherna.

Izzie

Izzie

17-18 januari

Lydnadsläger med talangtruppen

Så var det dags för det första lägret med talangtruppen. Instruktör var Karin Fischer Kristiansson. Det var en härlig helg där vi fick en del tips och tränade massor störningsträning.

Lägerbild

Störningsträning de luxe

 

Summering av 2014 & årslistor i lydnad och rally

2014 var ett något lugnare år jämfört med året dessförinnan, men vi kan inte klaga på hur 2014 blev!

Penny: utställd endast en gång, BIS-veteran vid specialen i Roskilde

Izzie: Årets Rydnadsmästare, Årets Mästarnas mästare, Årets Rallylydnadsbeardis, 2:a Årets Lydnadsbeardis, uttagen till Talangtrupp Skåne i lydnad, uppflyttad till lydnadsklass ELIT, reserv-cert på utställning

Melvin: 3:a Årets Rallylydnadsbeardis, uppflyttad till högre klass sök, startad i högre klass. Fick tyvärr avbryta denna tävling då han tappade rullen

Murphy: Årets Veteran i Danmark (DBCK), BIR/BIM-veteran på flera utställningar

Quintus: Årets Rallylydnadsbeardis, 7:a Årets Lydnadsbeardis, uppflyttad till högre klass spår, 1:a pris i lydklass II, distriktsmästare i rallylydnad

Bruksbeardisar

Quintus & Melvin - Sveriges två högst meriterande bruksbeardisar under 2014, duktig förare: Kristina Westberg

BIR- & BIM-veteran

September 2014 - Rasspecial i Roskilde: Murphy BIM & Penny BIR-veteran med domaren Liz Jay i mitten
Foto: Pernille Rutkowski

Izzie winning rally championship

Izzie och jag på banan under rallymästerskapet
Foto: Pernilla Engstrand

Izzie winning rally championship

Izzie och jag under mästerskapshelgen
Foto: Christina Andersson

Izzie på pallen

Sista starten i lydnadsklass III. Vi vann klassen med 287,5p i stekande solsken.
Foto: Carina Bengtsson

The Millie family - från vänster; Millie, Izzie (barnbarn), Penny ( dotter), Quintus (barnbarn) & Melvin (son samt pappa till Izzie & Quintus)