Nyheter 2013

16 december

Toppvinnande veteran!

Detta år blev Millies son Murphy blev toppvinnande veteran i Danmark! Så stolt över Millies "valpar" (de blir 11 år nästa år). STORT TILLYKKE Joy, Jørgen & Murphy!!

Joy & Murphy Joy & Murphy

11 december

Hundsport

Penny och jag är med i Hundsports julnummer i rallyavdelningen. Känns roligt att kunna göra lite reklam för beardisen som arbetande ras. :)

Vill ni läsa artikeln eller titta på bilden, kika här http://www.allroundtax.se/artiklar/rallynyaregler.pdf

23 november

Izzie 4 år

Tänk vad tiden går fort, idag fyller Izzie och Quintus hela fyra år. GRATTIS BÄSTA IZZIE OCH QUINTUS!!!

Izzie

9 november

Lydnadstävling

Så var det dags för Izzie att debutera i lydnadsklass III. Hon gjorde ett fint jobb, hade en underbar attityd och vi var verkligen inne i vår bubbla. Känner mig nöjd med denna härliga känsla, det tar jag med mig från denna tävling. Tyvärr nollade vi rutan och fick ett andra pris. Då vi var det enda ekipage i klassen så vann vi.

I och med detta andra pris är Izzie nu kvalificierad för beardisklubbens allroundplakett i silver.

Izzie och jag på pallen tillsammans med domaren Anders Emgård och tävlingsledaren Bengt Rehn

3 november

Internationell utställning i Herning

Denna helg blir Millies son Murphy Dansk Veteran Vinnare på den internationella utställningen i Herning. Grattis!!! Som inte detta skulle vara nog blev han även fjärde bästa hane med reservcert! Så stolt över Murphy och glad att Joy och Jørgen tar så väl hand om Murphy!

Murphy med sin matte Joy

13 okt

Rallytävling i Nordmaling

Izzies bror Quintus tävlar mästarklass i Nordmaling, han får 87p. Izzies pappa, eller Pennys bror för den delen med, Melvin tävlar också denna dag i mästarklassen och 86p. Duktiga matte till dessa båda grabbar är Kristina Westberg.

8 sept

Rallytävling i Solleftå

Pennys bror Melvin tävlar denna dag högt upp o norra Sverige med matte Kristina. De får 87p i mästarklassen och kommer tvåa.

1 sept

Heelworktävling i Oxie

Oxie BK var värd för denna tävling, kändes nästan som på hemmaplan då vår nästnärmsta tävling är i Bollebygd ca 30 mil bort enkel resa. Penny gjorde ett fint jobb på plan, tyvärr var jag inte lika förberedd som jag skulle vara och vår tolkning blev inte den bästa. Penny vann HTM 2, tyvärr inte på uppflyttningspoäng. Jag känner mig ändå nöjd med tanke på förutsättningar. Great dog shame about the handler!

Penny trivs bra högst upp på pallen

31 aug

Lägre klass spår

Denna dag tävlade Izzies bror Quintus med matte Kristina i lägre klass spår på 469p. De vann klassen, tyvärr fattades de ynkliga sex poäng i lydnaden för att bli uppflyttade. Hoppas det går vägen nästa gång och GRATTIS till segern!!

24 aug

DKK Nat Varde

Denna dag var det utställning för Izzies del, närmare bestämt i Varde. Izzie tog tikcert!! Vill även skicka ett grattis till min reskompis Tina och Ozzy som tog hanhundscertet, vi fick en riktigt trevlig resa hem! :)

17-18 aug

DKK Int Bornholm

Dagarna två hade Danska Kennelklubben internationella utställningar på Bornholm. Murphy ställdes ut båda dessa dagar och blev BIM-veteran. På lördagen blev han tredje bästa hane och på söndagen fjärde bästa hane med reserv-cert. Grattis!

10-11 aug

Rallytävling

Denna helg har Kramfors rallytävlingar hela helgen, Melvin och Quintus med matte Kristina är där uppe och tävlar. Bäst gick det för Quintus som får 94p ena dagen och 98p andra dagen, därmed tog han sitt Rallymästartitel - GRATTIS!!! Melvin sköter sig fint med och får 84p på söndagen.

24 juli

Lydnadsdag

Träffade Lotta (Hagström) för att träna lite lydnad. Vi körde igenom så gott som alla moment i klass 3 och diskuterade möjliga lösningsalternativ. Fick massor av goda tips och inspiration. TACK Lotta för en härlig dag! Ser framemot nästa gång!

9-10 juli

Lydnadsläger

I dagarna två hade vi ett härligt lydnadsläger för Lotta Hagström. Vi (eller rättare sagt jag) fick massor av bra tips på hur jag ska jobba vidare med Izzie och få henne klar till trean. Nu tränar vi på till ett uppföljningsmöte med Lotta om ett par veckor senare!

7 juli

Rallytävling

Denna dag är våra norrlandsvänner uppe i norr och tävlar. Melvin får återigen ett kvalificerande resultat i mästarklassen på 72p, sonen Quintus slår till ordentligt med 91p och en 2:a placering!!

4 juli

Rallytävling

Så var det åter dags för en rallytävling, denna gång stod Lunds BK som värd. Först ut var av alla startande Izzie. Jag jobbade mycket på att hon skulle ha fyra tassar i marken, gick hyfsat bra. Lite småfel här och var. Vid sista skylten före målskylten så fick vi ett stopp, för att inte kunna krocka med varenda blev det slags hopp från min sida över Izzie. Domaren tyckte det var en snygg lösning och ett tjusigt hopp, men reglerna säger att hoppar man över hunden så är det en disk. Nåja, inte så mycket att göra åt. Tar med mig ändå de positiva bitarna från vårt lopp.

Penny var det dags för sen. När vi kom fram till tävlingsplatsen kändes det som hon var trött, så trött att hon inte ville göra något alls. När vi väl värmde upp så blev hon på allt bättre humör. Sitt allra bästa humör visade hon upp inne på banan, härligt. Hon var så glad, så glad och positiv. Tryckte på lite väl mycket kanske, jag hann inte fånga upp henne vid en skylt så där fick vi en otillåten snurr och tio minuspoäng. Vi slutade på 88p och kom trea. Det var en klurig bana.
Kommer definitivt ta med mig alla de positiva intryck som Penny gav mig här, känns som vi har börjar hitta en fin balans nu på förberedelserna inför varje skylt. Hoppas att vi kan bibehålla denna känsla!

30 juni

Rallytävling

Denna gång var det rallytävling som stod näst på tur. Simrishamn var värd denna dag och skötte det med bravur. Tyvärr fick de inte vädret makter med sig. Vi hade eftermiddagspasset. Det började med lite duggregn och slutade med hällregn/ösregn. Länge sen jag var så här blöt.

Izzie var lika glad i hågen och visade upp sitt glada, lyckliga jag. Jag kan inte begära något annat av henne än att vara glad och göra sitt bästa, vi har inte lagt ned den tid som vi hade behövt för att visa upp ett snyggt rallyprogram. Vi fick dock kvalificerande poäng - 75p - och det är jag väldigt glad över.

Penny var sist ut för dagen och herre jesus vad blött allt var då. Tokblött är inte ens förnamnet. Normalt sett brukar inte Penny klaga en sekund på vädret, men idag gav hon mig en blick som sa: "detta är inte ok". Jag mutade henne med en godisbit och frågade om vi kunde köra ändå i ca tre minuter. Medan hon åt godiset gick hon med på det, puh! Väl på banan gjorde hon ett fint arbete, jag var otydlig ett par gånger. Med 95 poäng kom hon på tredje plats, så glad, stolt och tacksam för Penny och allt vad hon gör för mig!

Foto: John Rehn

16 juni

Heelwork to Music

Denna helg gjorde Penny och jag vår debut i Heelwork to Music, det var nervöst. Minst sagt. Vi fick lite goda råd av min kompis på andra sidan sundet - Johanna Allanach. Försökte ta dem till mig när det var dags... Musiken krånglade, istället fick man spela låten från min mobil. Tur att jag hade laddat över den där med!

I ett litet regn gjorde Penny ett finfint program och fick uppflyttningspoäng och kom tvåa i klassen. Nu kan vi starta i HtM klass 2! Känns väldigt konstigt att säga det, men jag är glad och stolt över alla galenskaper som Penny ställer upp på. Tack Penny!

2 juni

Rallytävling - Rallymästerskapen för bearded collies

En väldigt hektisk helg... Idag var det dags för rallymästerskapen. Både Izzie och Penny var anmälda i mästarklassen. Penny gick fint och hamnade på slutpoänge 91p. Izzie var lite mer busig och jag lite mer trött efter två intensiva dagar. Tack och lov fick hon 81p och fick sitt tredje kvalificerande resultat och blev därmed Rallylydnadsmästare! Min lilla Izzie!!

Precis som förra året vann Penny rallymästerskapet och Izzie kom tvåa. Hur ska jag kunna förklara hur tacksam jag är över dessa två hundar som ställer upp på allt galet som jag ber dem om.

Izzie blev årets dubbelmästare, dvs bästa beardis i två grenar. Det fanns tre att välja på; lydnad, agility och rally.

Jag gissar att jag aldrig kommer att glömma denna helg!!

Penny och jag på banan

prispallen

Izzie - diubbelmästare

Jag och hundarna med deras fina rosetter

Izzie fick sin rallymästartitel denna dag

För varje mästerskap vi vann fick vi ett halsband. Gissar att det dröjer länge tills det är dags att shoppa loss nya halsband :)

1 juni

Lydnadstävling - Lydnadsmästerskapen för Bearded Collies

Denna dag var det lydnadsmästerskapet. Tanken var från början att Izzie och jag skulle starta i lydnadsklass III, men då jag själv blev sjuk under våren fick det bli en start i tvåan.

Izzie jobbade på fint och visade sin härliga attityd som vi har under träning som tävling, stolt matte som blev väldigt glad i hjärtat. Hon fick 182p och vann klassen. Som inte det skulle vara nog tyckte domaren (Carina Lundin) att Izzie fick pris för den mest talangfulla beardisen på tävlingen, jag bara bugar, bockar och tackar! Som inte det skulle vara nog blev dessutom Izzie lydnadsmästare! Vilken dag!25 maj

Rallytävling

Med en helg utan rallytävlingar så började det rycka i rallytarmen... hihi... Vi styrde svarta blixten till Kristianstad och både Izzie och Penny startade i mästarklassen. Båda fick kvalificerande resultat; Izzie 73p och Penny 74p.

19 maj

Nationell utställning i Hässleholm

33 beardisar var anmälda till domaren Nils Molin. Izzie var anmäld till öppenklassen. Hon fick excellent med ck och placerades som tvåa i klassen. I bästa tikklassen blev hon placerad som trea och fick reserv-cert. Väldigt skoj!

Izzie, foto: James Nydahl

May 18

Nationell utställning i Danmark

På utställning i Svendborg ställdes Murpy i veteranklassen. Han vann klassen och placerades sen som tvåa bästa hane. Som grädde på moset vann han sitt första cert tio år gammal och blev BIR-veteran!! So stolt över honom och stort grattis till hans ägare Joy och Jørgen!!
Domare var Charlotte Høier.

Murphy

10 maj

Rallytävling

Idag var en finfin tävlingsdag! Penny slog till med full pott i mästarklassen, dvs 100 poäng av hundra möjliga. Vad ska man säga? Still going strong kanske? :)

Penny

5 maj

Rallytävling

Pennys bror (och Millies son) tävlar denna dag i mästarklassen och fick sitt tredje kvalificerande resultat och blev därmed rallylydnadsmästare! GRATTIS duktiga ni!!

Melvin

4-5 maj

Lydnadsläger

Denna helg var Izzie och jag på lydnadsläger där Karin Fischer Kristiansson var instruktör. Vi fick en del nytt att tänka på och har fått ny träningsinspiration. Tack till Lunds BK som bjöd in Karin som instruktör och tack till alla trevliga deltagare denna helg!

Izzie tränar vittringen

1 maj

Rallytävling

Idag gjorde Izzie debut i rallyns mästarklass och gjorde det med bravyr; 91p och ett kvalificerande resultat. Penny gjorde ett finfint jobb i samma klass och fick 84p.

Två glada hundar! :)

28 april

Rallytävling

Mycket denna helg... Denna dag tävlingar i Lund. Izzie fick sitt tredje kvalificerande resultat i den avancerade klassen och blev därmed uppflyttad till mästarklassen och fick titeln RLD A. Penny gjorde en finfin runda i mästarklassen och fick 94p och kom tvåa i klassen!


Izzie och Penny med deras rosetter

27 april

Rallytävling och Pennys tionde födelsedag

En annan tävlingsdag för Penny. Hon gjorde en fint jobb och fick ytterligare ett kvalificerande resultat.

Denna dag var dessutom Pennys födelsedag. Vi firade med bad och hamburgare på vägen hem, väl hemma blev det en massa andra gott. Kan inte fatta att hon är tio år gammal, jag hoppas verkligen hon får vara lika pigg, glad och frisk som hon har varit under dessa år länge till!

Vi önskar alla Millies valpar Jonna, Melvin och Murphy en riktigt härlig födelsedag; GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN

Penny och hennes hamburgare

20 april

Rallytävling i Osby

Tävlingar i Osby för Izzie i avancerad och Penny i mästare. Tack och lov hade jag turen att mästarklassen gick på förmiddagen och avancerad på eftermiddagen. Visserligen blev dagen lång, men det var skönt att slippa ha två banor i huvudet samtidigt. Både två fick kvalificerade resultat. Trött och nöjd åkte jag hem efter en lång solig dag.

14 april

Rallytävling i Sundsvall

Även denna dag åker vår norrländska kompanjon och kompis till Sundsvall då mästarklassen ska avgöras. Glädjande nog får även Quintus efteranmälas, så Kristina startar både med Quintus och hans pappa Melvin (Millies son). Med risk för att vara tjatig, båda två får kvalificerade resultat - SUPERDUPERGRATTIS!!!

Melvin & Quintus

13 april

Rallytävling i Sundsvall

Idag tävlar Kristina och Izzies bror Quintus i avancerad för tredje gången, även denna gång gick det finfint! De fick sitt tredje kvalificerande resultat och därmed uppflyttning till mästarklassen och titeln RLD A - JÄTTEGRATTIS!!!

Nybliven mästarhund!

1 april

Rallytävling i Trelleborg

Idag gjorde Izzie debut i rallyns avancerad klass. Tyvärr hade omständigheterna gjort att vi hade inte hunnit/orkat träna. Med nöd och näppe klarade hon precis ett kvalificerande resultat. Jag var jätteglad över detta med tanke på omständigheterna.

Efter tävlingen tränade jag och Linda med sina härliga goldens hundarna och hade efter träningen en härlig grillkväll! TACK för bra träning och smaskig kvällsmat!

16 mars

Millie

Sorgens dag. Idag var dagen som jag hade fruktat skulle komma, Millie sa till mig "Nu är det dags för mig att vandra vidare, Matte". Precis innan vi skulle åka till veterinären tog hon farväl på ett sätt så typiskt Millie, jag kommer aldrig glömma det heller. Varje gång jag tänker på detta avsked rinner tårarna. Jag vet inte hur jag i ord eller handling ska uttrycka hur mycket Millie har betytt för mig. Det finns inget som kan göra henne rättvisa. Millie var Millie, en av de mest underbaraste hundarna som har vandrat på denna jord. Är så oerhört tacksam att hon valde att flytta in till mig, är också tacksam över att hennes gener har vandrat vidare genom fyra barn och två barnbarn. Här hemma glädjs jag över hennes dotter Penny men även över sondottern Izzie, som på många sätt är väldigt lik Millie. Saknaden och tomheten efter hon har vandrat vidare är oerhörd, Millie fattas oss.

♥♥♥TACK FÖR ALLT MILLIE!!! ♥♥♥

Millie (LPI LPII LPELIT SE LCH SE UCH DK UCH NO UCH Highflying Just Like That VA KP MHMS Allround Guld) 1999.03.18-2013.03.16

Millie was my pride, my joy, my ray of light. She is now gone, but never ever forgotten. I wish there were words to describe how much she meant to me and how much I miss her.

Millie went to the other side yesterday. She is now running on the green meadows and having a lot of fun with Chess. Tomorrow, March 18, was supposed to be her 14th birthday and I had planned to do make a folder of photos for this special day.
As you all know things often don’t go the way we plan. I am and will always be very grateful for having the opportunity to have Millie in my life. Life is very empty without her now.

Run free my sweet Millie ♥

10 mars

Dansk special

På den danska special i Hårlev blir Milliesonen Murphy BIS-veteran - STORT TILLYKKE Joy og Jørgen!! Tack för att ni tar hand om honom så väl!

Murphy, nästan tio år på bilden

10 februari

Rallytävling och utställning

Izzie var denna dag på den internationella utställningen i Fredericia, där blev hon fyra i öppenklassen. Vi hade en trevlig dag där med Joy & Jörgen som har Izzies morbror Murphy hemma hos sig tillsammans med två andra highflyinghundar. Tack för en härlig dag!

Dagens bedrift stod Izzies pappa Melvin och bror Quintus tillsammans med deras matte Kristina för. De tävlade rally. Quintus fick sitt andra godkända resultat i den avancerade klassen, Melvin gjorde debut i mästarklassen och fick ett godkänt resultat - GRATTIS!!!

Som om inte detta skulle vara nog har nu Melvin uppnått meriterna (bruks, rally och viltspår) för ALLROUNDGULDET!! Den femte beardisen genom tiderna som får denna guldplakett - JÄTTEGRATTIS!!!

Quintus & guldhunden Melvin!

27 januari

Rallytävling

Denna dag var det årspremiär för Penny och mig vad det gäller rallytävlingar. Lunds BK stod som värd för dessa tävlingar. Banan var klurig, men Penny var på ett underbart humör ochh hade den attityden som jag alltid önskar att hon ska ha. Tyvärr blev det lite missförstånd oss emellan, men det blev trots det ändå ett godkänt resultat. Så nöjd med henne!

Duktiga Penny

 

Lydnadslistor, rallylistor och summering av 2012

2012 var året då vi, jag och Penny, tävlade mer än någonsin. En tävlingskompis kläckte den galna idéen att vi skulle försöka kvala till SM i rally och då befann vi oss i fortsättningsklassen... Sagt och gjort alla tävlingar som var i södra Sverige kollades upp och sen var det bara att anmäla sig, vågar inte ens räkna efter hur mycket pengar som las i anmälningsavgifter... Vi var ett härligt gäng som tävlade mot varandra och döm av min förvånning när jag och Penny kvalade till SM i rallylydnad. Själva SM:et blev inte någon supersuccé då jag tappade mig totalt. Finalen missades 7p och mitt hjärnsläpp kostade 20p...
Penny var den första beardisen som tog mästartiteln i rally.
Tävlingen innan var Rallymästerskapet för beardisar, den första någonsin. Det gick över all förväntan där. Penny vann hela mästerskapet och Izzie kom tvåa!

Izzie fick tävla lite rally efter rallymästerskapet och lyckades få fina poäng och är numer uppflyttad till den avancerade klassen. För Izzies del var det främst lydnadstävlingar som gällde detta år. Hon tog sitt LPI med klassvinst på 185,5p. Under hösten debuterade hon i tvåan och gjorde det med glans (om jag själv får säga det); klassvinst på 190,5p av 200. De tre tävlingarna efter fick hon också första pris, 189p som bäst. Det som gladde mig mest var alla fina kommentarer som vi fick efter varje start. De värmer än!

Millie tävlade inget alls detta år, fick en lite kortare frisyr - Tack Kinna för hjälpen med det! Då allroundreglerna ändrades blev Millie kvalificerad för guldet, den fjärde beardisen genom tiderna som har fixat detta. Annars har hon var coachen för Penny och Izzie när de har varit ute och tävlat, hon har verkligen skött den uppgiften med bravur.

Millies son, eller Pennys bror, Melvin med matte Kristina var med ute på banorna med glans och bravur, där de bla fick en fullpottare i fortsättningsklassen. Melvin är numer bara en tävling ifrån rallyns mästarklass, vi håller tummarna hårt att de snart är uppe i mästarklass.

Quintus, Melvins son och Izzies bror, har tävlat både lydnad och rally tillsammans med matte Kristina. I lydnaden erövrade de titeln LPII och ska tävla den avancerade klassen i rally under 2013. Vallat har de med gjort och avlagt godkänt vallanlagstest. De blev dessutom uppflyttade till lägre klass spår.

Summa summarum;

Penny: Årets Rallybeardis, kvalad till SM i rally, Årets Rallymästare, RLD F, RLD A, RLD M - den första beardisen som tog rallymästartiteln
Izzie: Årets Lydnadsbeardis, 4:a Årets Rallybeardis, 2:a Årets Rallymästare, LPI, LPII & RLD F
Millie: AllroundGULD
Melvin: 2:a Årets Rallybeardis, RLD N
Quintus: 4:a Årets Lydnadsbeardis, 6:a Årets Rallybeardis, uppflyttad till lägre klass spår, VA, LPII, RLD N & RLD F

 

The Millie family - från vänster; Millie, Izzie (barnbarn), Penny ( dotter), Quintus (barnbarn), Melvin (son och pappa till Izzie & Quintus)