Nyheter 2008-2011

2011

11 december

Lydnads- och rallytävling

Idag var duktiga Quintus med matte Kristina ute och tävlade lydnad, lydnadsklass I. 162,5 p och därmed ytterligare ett första pris. Då det var deras tredje första pris tog de även LPI - STORT GRATTIS!!!


Syskonen Bus, tänk att de har blivit så stora nu!

Penny och jag åkte till Hörby BK's rallylydnadstävling och gjorde vår andra start i fortsättningsklassen. Penny skötte sig med bravur, men jag... jag fick hjärnsläpp och lyckades tabba mig till den milda grad att vi förlorade tio poäng. Vi fick 89p av 100 och därmed ett godkänt resultat.

27 november

Lydnadstävling

Idag var det dags för Izzies andra lydnadstävling. Vi kunde ha valt ett något bättre väder än en klass 3-varning med storm och regn. Riktigt svårt ibland att stå still! Izzie gjorde ett bra jobb, det var inga lätta förutsättningar. Lite slarv med avsluten i ett par moment drog ner poängen som slutade på 173,5 p och en andra placering. Dömde gjorde Carina Barthel som gav Izzie 10 i helheten med kommentaren "mycket trevligt, jobba med dina avslut". Känner mig mycket nöjd med min lilla "Vessla", hon har en underbar attityd och fart!


Foto: Andrea Andersson

23 november

Izzie 2 år!

Idag fyller Izzie och hennes kära bror Quintus två år, vart tog tiden vägen? Känns som det var igår man var uppe hos Anna och Jens och hämtade dem. Här firas det i dagarna tre till Izzies stora glädje!


Izziebus!

7 november

Home sweet home

Hemma efter en härlig semester, så skönt att få njuta av solen igen och bara koppla av!
4 november

Quintus visar framtassarna - igen!

Idag är matte Kristina och Quintus iväg och tävlar. Det går finfint och de får 167,5 poäng. GRATTIS!!! Bara ett kvar nu till LPI!!


Full fart på Quintus

16 oktober

Vallningsdag

Något dagen efter har vi vallningsdag hos Peter, trots att Izzie inte har vallat på ett par månader går hon väldigt fint! Stolt matte!


Izzie & jag in action
Foto: Christina Andersson

15 oktober

PENNY LYDNADSCHAMPION & Izzies lydnadsdebut!!!

Äntligen!! På SBCs lydnadstävling i Lund var Penny på sitt absolut bästa tävlingshumör, det var länge sen jag har sett en sån taggad Penny på tävling. Underbar känsla! Med 275 poäng fick hon sitt högt efterlängtade tredje 1:a pris och därmed lydnadschampionat!! Så lycklig och glad! Penny firade med en finfin hamburgare och hemmalagad köttbullar och en massa annat gått.

Min träningskompis Andrea tog lite bilder på oss under tävlingen, här är två:


Fritt följ


Vittringen

Izzie gjorde även sin debut i lydnadsklass ett. Det var en något stökig platsliggning i grupp och Izzie blev osäker och satte sig upp, men fick en femma i betyg ändå. Trots att hon hade varit på tävlingsplatsen sen åtta på morgonen och vi startade vid lunchtid tappade hon inte huvudet utan höll ihop fint och jobbade på bra. Vid platsläggande under marsch var jag otydlig och vi nollade detta moment. De andra momenten fick hon fina poäng på. 150 poäng och ett andra pris och tvåa i klassen blev slutresultatet. Som en glad överraskning blev Izzie utsedd av domaren till den mest lovande beardisen (i klass ett och två), väldigt roligt!

Två bilder från Izzies debut på lydnadsplanen, även här är Andrea fotograf.


Linförigheten


Hoppet, med domaren Ingvar Klan och siffervisaren i bakgrunden

9 oktober

Lydnadstävling

Izzies bror Quintus (eller om ni vill Millies barnbarn eller Melvins son) gjorde sin andra start i lydnadsklass I. Denna gång utan att nolla något moment och första priset var ett faktum; 170 poäng och kvalificierad för tvåan! Vi är så stolta över er!!


Quintus & Melvin

17 september

Lydnadstävling

Efter en längre tids tävlingsuppehåll gör Milliesonen Melvin comeback på lydnadsplanen (elitklass lydnad) och visar en härlig attityd! Det blir sammanlagt ett tredje pris, men vad som är viktigast är ju att attityden och känslan fanns där och det gjorde den - underbart bra jobbat Kristina och Melvin och välkomna tillbaks i eliten!


Kristina & Melvin

Även Izzies bror (eller Millies barnbarn, tjocka släkten...) gjorde på samma tävling sin debut i lydnadsklass I och låg kvar trots en stöig plats. Pga ett litet missförstånd nollades platsläggande under marsch och de var retfullt nära ett första pris, endast två poäng ifrån. Grattis till en finfin lydnadsdebut!


Kristina & Quintus

4 september

Rallylydnad

Söndagen och tredje dagen på raken som vi tävlade rally. Något trötta och slitna efter alla straptaser. Idag var dessutom debut i fortsättningsklassen. Först ut var Penny där gick det mesta helt ok, Penny tyckte det är störtskoj att tävla rally och låg på lite väl mycket i det fria följet :) Izzie var riktigt trött efter två intensiva dagar och vid sista momentet så tjatade jag lite för mycket att hon skulle stå, men hon orkade inte. Pga mitt tjat så missade Izzie ett godkänt resultat med ynkliga två poäng! Penny däremot fick ett godkänt resultat!

3 september

Rallylydnad & Vallanlagstest

Idag fortsatte Penny och Izzie att tävla i nybörjarklassen, även denna gång fick de ett godkänt resultat och blev därmed uppflyttade till fortsättningsklassen och fick även titeln RLD N.

Efter rallylydnaden åkte vi i ilfart till Ekebergs gård där Izzie skulle vallanlagstestas. Hon var så klart något trött efter ha kört tre rallylydnadstävlingar det senaste dygnet, men kämpade på fint. Hon blev godkänd och fick goda lovord av Calle Borgström som testade henne.

2 september

Rallylydnad

Rallylydnadsdebut för mig och alla tre hundar som skedde hos Olofströms BK på deras kvällstävling. Alla hundar skötte sig utmärkt och fick godkänt resultat till min stora förvåning. Mest glad var jag över att se Millies glada blick när hon förstod att hon (äntligen) skulle få tävla, den blicken var så underbar att se!

Det var två nybörjarklasser. Izzie och Penny startade i två och fick två godkända resultat, Millie startade i endast en klass och fick godkänt där.

13 augusti

Internationell utställning

Denna dag var det dags för Izzie att ställas i unghundsklassen. Det var 44 anmälda beardisar totalt och pga en domarändring dömdes hanarna av en kanadenisk domare och tikarna av August de Wilde från Belgien. Izzie fick först excellent och vann sin klass med CK. Sen i bästa tikklassen så trodde jag att vi skulle bli utskickade direkt då det var så många vinstrika hundar med. Gissa om jag blev förvånad då domaren tackade den ena efter den andra, till slut var det bara Izzie, en öppentik och två från championklassen kvar! Izzie kom fyra av dessa, mycket glädjande. Lite retfullt nära certet, men men... Det kommer förhoppningsvis fler chanser :))) Detta var ju mer än vad jag trodde när jag klev upp i morse.
En mycket trevlig dag i vackra brunnsparken, så förhoppningsvis återkommer vi ägen nästa år!
21 juni

Lydnadstävling

Återigen dags för en lydnadstävling för Pennys del. För första gången någonsin var det en kvällstävling. Det kändes annorlunda. Tyvärr hade vi lite missar så det inte blev det efterlängtade första priset, men det kändes som vi gick ett steg i rätt riktning jämfört med tävlingen sist. Penny kom på tredje plats. Nu ska vi ta och träna en del i sommar och ladda för höstens tävlingar!

11-12 juni

Vallningsläger

Denna helg gick i vallningens tecken, det var en alldeles underbar helg med en massa skratt, god mat och framförallt vallning!! Det var ett par månader sen sist vi vallade och det märktes framförallt under de första passen att vi var rejält ringrostiga. Nu har vi fått en ny tändning vad det gäller vallningen och önskar bara att varje dygn innehöll mer än 24 timmar...


Hela vallningsgänget!


Izzie och jag

8 maj

Collieklubbens lydnadstävling

Såg i tävlingskalender att collieklubbens skulle ha lydnadstävling. Då Penny (precis som Chess och Millie) har en stor förkärlek till långhåriga collies, speciellt svarta trefärgade, så tänkte jag att det kunde vara kul att anmäla dit. Gissa om Penny blev lycklig över att se alla dessa collies! Det var nästan så hon glömde bort att vi skulle pyssla lite med lydnad också... Nåväl, det gick vägen denna gång efter ha varit så nära två gånger, men vi hamnade på rätt sida av linjen och fick ett första pris!! Underbart!! Detta har vi givetvis firat så tom Penny var väldigt glad och, framförallt, mätt! ;)

Tack alla för alla grattisar på facebook, per sms eller ni som har ringt mig, det glädjer mig oerhört!! :)


Penny med hennes pokal!


Prispallen (Izzie satsade på att charma domaren för framtida tävlingar ;) ) bilden är lånad från SCK

27 april

Penny 8 år!!

Idag är detta åtta år sen Millie födde fyra härliga valpar; Jonna, Melvin, Murphy och Penny. Jag kan inte förstå vart tiden har tagit vägen, men jag är så glad för denna kvartett och deras härliga ägare! Ett STORT GRATTIS på födelsedagen alla Millievalpar!!! Hoppas att ni får en finfindag med promenader och en massa gott.

För Pennys del kommer det bli lite promenader med bus under dagen!


Penny, Murphy, Millie (stolt moder), Melvin & Jonna


Penny


Penny

25 april

Lydnadstävling

Återigen dags för en lydnadstävling för Pennys del. Denna gång på Burlövs BK. Det var varmt, gassande varmt! Det märktes på alla hundar. Penny som brukar vara värmekänslig var påverkad, men jobbade väldigt bra ändå vilket var väldigt glädjande. Tyvärr tog värmetröttheten överhand på hoppet så hon gick bredvid detta hopp, vilket jag aldrig kan minnas tidigare har hänt. Vi vann klassen men fick tyvärr inget första pris. Inte lika äckligt nära som häromdagen, men inte speciellt långt ifrån ett första pris. Gissa om jag ångrar mig att jag inte stoppade henne tidigare, en femma på hoppet hade lätt räckt till våra efterlängtade första pris. Ja ja, man lär sig så länge man lever.


Prispallen
Foto: Johan Fred


fritt följ, mer bilder finns här
foto: Andrea Andersson

23 april

Lydnadstävling

Ronneby stod denna dag som värd för finfina tävlingsförhållande, jag valde denna dag att starta med Penny. Det var ju skönt att tävlingen var på förmiddagen då det var ca 20 grader bra. Penny jobbade på bra, men det blev ett par incidenter som vanligtvis inte inträffar. Lite extra störigt kändes detta då vi var endast några fjuttiga poäng ifrån ett första pris... Vi kom i alla fall på en hedrande andra plats, alltid något. :)


foto: Britt-Marie Lindberg

16-17 april

Lydnadsläger

Denna helg var det lydnadsläger med Berit & Charley Sjöberg i Onsala. Nio beardisägare träffades och tränade lydnad tillsammans under överinseende av framförallt Berit. Det var en härlig helg med strålande sol under söndagen och framförallt en underbar gemenskap. Ser framemot nästa års läger!


Alla hundar med ägare och Berit & Charley Sjöberg


Ett underbart fritt följ av Kristina & Melvin


Millies klan, från vänster; Millie, Izzie (barnbarn), Penny (dotter), Quintus (barnbarn), Melvin (son and pappa till Izzie & Quintus)


Izzie och Quintus med sina släktingar från Svassas Bearded Collies.

27 mars

Årsdebut - lydnad

Idag var det dags för Pennys årsdebut i lydnadssammanhang. Inte nog med att det var samling klockan åtta på morgonen, det var sommartid som gällde... Var uppe innan tuppen, och det händer inte allt för ofta i detta hem. De detaljer som vi har jobbat på sen förra tävlingen fungerade nu, underbart! Sen var det lite andra saker som krånglade. Men det är väl så på första tävlingen för året, vi var ringrostiga. Nu ser vi framemot en trevlig tävlingssäsong!

18 mars

Millie 12 år!!!

Idag fyller Millie 12 år, tiden går alldeles för snabbt!! Vi skickar våra bästa grattishälsningar till hennes kullsyskon och hoppas att de får en härlig dag. Här ska det firas enligt Millie! 

Finfina priser!

Var häromdagen inom min brukshundsklubb då jag inte hade möjlighet att gå på årsmötet. Jag hade fått lite indikationer på att Penny skulle få pris då eftersom hon kom tvåa på klubbens lydnadsbarometer. Gissa om jag blev förvånad när jag fick hela famnen full av priser!!

Penny fick pris för sin barometerplacering, bästa elitresultat, Jyderups VP (bästa snittet på tre elittävlingar) och bästa resultatet i appellklass spår.

Vilken härlig klubb jag är med i. Och visst är det så att beardies rules! :)

19-20 Februari

Lydnadshelg i Kungsör

Denna helg träffades elva beardisägare i Kungsörs Brukshundsklubbs fina hundarena! Vilka träningsmöjligheter Kungsörborna och boende omkring har! Inte alls avundsjuk, inte alls... Under helgen hjälptes vi åt med träningen, alla hjälpte alla. Det var en så härlig stämning där; glad, positiv och många skratt! Jag hoppas verkligen att vi ses snart igen! För det här får vi göra om!

Tusen tack till Jens Eriksen för bilderna på mina hundar, alltid roligt att ha ett minne. Vill du se mer bilder och läsa om helgen, gå in på aktivbeardis.com.


Penny


Penny


Penny


Izzie


Izzie


Izzie


Izzie

 

Årslistor

Med blixtens hastighet, bra jobbat Hanna!, är lydnadslistorna klara för 2010. Penny kom på tredje plats! Inte illa med tanke på allt strul som vi hade på en del tävlingar. Mest glad är jag förståss över första priset som hon fick under Lydnadsmästerskapet!

Pennys bror Melvin startade endast på en tävling och blev 12:e bästa lydnadsbeardis. Melvin fick även godkänt i elitklass spår. En riktig allroundbeardie är han allt Melvin!


Penny under lydnadsmästerskapet


Melvin


Melvin

Nu tar vi nya tag och hoppas på att 2011 blir ett härligt år!


Millie med barn och barnbarn 

2010

23 november

Izzie 1 år

Idag fyller min "lilla" glädjespridare ett år, vart har tiden tagit vägen?? Det var ju i förra veckan som hon flyttade hit!

Vi skickar så klart även grattishälsningar till Izzies bästa bror Quintus uppe i norr och hoppas att han har haft en dag fylld av bus och roligheter.


Izzie

3 oktober

Rallylydnadstävling i Lund

Intensiv tävlingshelg... Idag var det dags att tävla rally på hemmaklubben i Lund. Från början hade jag bara tänkt starta Millie, även om hon är nu 11½ år gammal behöver hon sin aktivering. I sista stund beslöt jag mig även för att anmäla Penny. När jag kom till tävlingsplatsen och anmälde mig insåg jag att jag var tvungen att köpa tävlingsböcker. Sekretariatet hade ingen växel så vad gör jag då? Jo, glad i hågen frågar jag om jag kan få efteranmäla en hund till... Nämligen Izzie som har passerat tio månaders-strecket med hela tio dagar... Definitivt inte torr bakom öronen.. Inte för att vi har tränat direkt någon rally, men det kunde vara kul och se hur hon reagerade på en ny situationen...

Först ut var Izzie, startnummer två. Precis som vanligt var hon glad i hågen och undrade vad vi nu skulle hitta på... På gräsmattan stod några vita plastade skyltar som hon var tvungen att undersöka ett par gånger, likaså luktade gräset gott och sen var det glädjestuds mellan varven också. Däremellan var hon riktigt duktig med tanke på förutsättningarna.
Millie hade startnummer sex och gjorde finfint ifrån sig. Tyvärr glömde jag bort en halt och tio poäng försvann i ett nafs... Sist men inte minst var det dags för Penny som hade dagens sista startnummer, tjugo. Hon tyckte det var störtkul att gå linförighet och att jag gick och berömde henne igenom ett konstigt fotmoment...

När det var dags för prisutdelningen visade det sig att Penny hade vunnit klassen på maximala 100 poäng, hon hade alltså 100p av 100 möjliga. Helt otroligt!! Lilla Izziebus kom femma med 89 poäng och farmor Millie fick 86 poäng och kom tia. Millie fick nu sin andra pinne (uppflytt), tre pinnar behövs för att bli kvalificerad till nästa klass. Izzie fick sin första pinne.

Penny var med sin jackpot på hundra poäng kvalificerad till nästa klass, fortsättningsklassen, och jag fick erbjudande om att efteranmäla, vilket jag givetvis gjorde direkt... Givetvis utan att ha en minsta aning om vad denna klass skulle innehålla... Det blev ett par frågor om olika moment som jag aldrig tidigare direkt hade tittat på. Den trevliga och duktiga domaren Beatrice Palm svarade mycket utförligt och bra på alla mina frågor.

Sen var det dags för debuten i fortsättningsklassen. Trots min proffisionalism lyckades jag inte räkna rätt till tre i ett moment - tio förlorade poäng. Sen flöt det hyftsat på. Vid prisutdelningen visade det sig att vinnaren hade ett poäng mer än Penny (bakåtsteget!!) och tre stycken inkl Penny hade 87 poäng. Penny kom tvåa då hon hade snabbast tid av 87-poängarna och fick en pinne (uppflytt) i denna klass.


Penny med sina fina blågula rosetter


Izzie tyckte det blev på tok för mycket uppmärksamhet på Penny och hennes fina rosetter, och Izzie är ju inte direkt nödbedd på att ta saken i egna händer för att förflytta vart fokuset ska ligga - dvs på henne...

2 oktober

Lydnadstävling i Höör

Okristligt tidigt var det dags att tävla lydnad, denna gång i Höör! Domare var Anna-Kerstin Svensson, en domare som jag tycker mycket bra om att tävla för. Penny skötte sig fint, men jag gjorde inte det! På momentet rutan fick jag totalt hjärnsläpp och klantade till det så vi fick en nolla i det moment. Hade jag haft förståndet i behåll under detta moment hade vi fått ett första pris. Retfullt, fast hellre att jag gör fel än Penny. Tack Penny för att du står ut med din klantiga förare.

Även denna tävling var det en härlig stämning runt planen, det känns så skoj att vara igång och tävla lite igen.

25 September

Lydnadstävling - Lydnadsmästerskapet (eller lydnads-SM för bearded collie)

Penny tävlade i elitlydnad denna dag och gjorde en strålande insats! Hon fick ett första pris och jag är jätteglad över detta!!
Det har dröjt ett tag sedan en beardis tog ett första pris i elitklass. 2006 startade jag Millie (Pennys mamma) i eliten och då tog hon ett första pris, efter dess har ingen beardis fram till denna dag fått första pris. Lite kuriosa sas. Givetvis hoppas jag att fler beardisar kommer upp i eliten och visar sina framtassar där, det behövs för rasen!

I mästerskapet slutade Penny på andra plats och var med i det vinnande laget "Sverige Runt".

TACK ALLA för en härlig dag och underbar stämning på tävlingen!!


vittringen


stegförflyttningarna


prispallen i elit


alla deltagare i elit


det vinnande laget


Bronsmedalj till Inger & Wilma, Guldmedalj till Hanna & Viggo och Silvermedalj till Penny & mig.

19 September

Valputställning

För första gången i Izzies liv blev hon utställd, denna gång på en valputställning. Först blev hon BIR, sen BIG och i BIS-finalen blev hon placerad sexa. Mycket stolt och glad matte!

5 September

Appellklass spår

Med fyra träningspass spår och brukslydnad deltog vi på Svedalas appelltävlingar. Arrangören hade fixat detta arrangemang alldeles tiptop. Så jag kan verkligen inte skylla på någon annan än mig själv för de missar som gjordes av oss två. Med tanke på förutsättningar är jag mycket glad att berätta att Penny numer är kvalificerad att tävla lägre klass spår! Hon hade en fin attityd programmet igenom, ögonen bara lyste när hon insåg att hon skulle få spåra!

Det har varit en lång dag, gick upp vid fem på morgonen och fem på kvällen är vi hemma igen. Även om vi är trötta så är vi mycket glada över dagens resultat.

Tusen tack till min träningskompis Linda som kom dit och hejade på oss och stöttade oss!

Nu har tre av fyra från denna kull blivit uppflyttade till lägre klass spår, mycket skoj!!

21-22 August

Vallningshelg

Denna helg spenderade vi hos Calle & Beate och vallade tillsammans med Christina och Lena. Izzie gjorde fina framsteg, och jag blev så klart en mycket stolt matte! (som om jag inte var det redan...)


Izzie & jag i rundfållan
Foto: Christina Andersson, Alvskogens kennel

5 juni

En dag i fållan

Izzie fick denna dag ytterligare en gång möjlighet att träffa fåren hos Calle & Beate. Vi båda ser framemot nästa vallningspass!15-16 maj

Vallningsläger

Denna helg var vi hos Calle & Beate och hade ett härligt vallningsläger. Så mycket vi lärde oss och så god mat (ffa den berömda planksteken) vi åt!! Och så roligt vi hade!!

Izzie fick prova på att valla för första gången i sitt liv och fick många fina lovord. Jag som innan detta var stolt som en tupp, nu är jag mest bara tacksam över att jag inte har spruckit av hur glad och stolt jag över min lilla hund.
Även Millie tog sig ett par varv inne i hagen och var enligt egen utsago världsbäst! ;)

Bilder kommer, här är ett litet videoklipp så länge.

här är en annan "videofilm" på Izzie när hon vallar


9 maj

Lydnadstävling

Denna dag var det debut för Kristina och Melvin i lydnadsklass ELIT! De fick med beröm godkänt, eller vad sägs om tia på rutan, hopp-apport?! Endast 16 poäng ett första pris kom de tvåa i elitklassen - GRATTIS till en bra start på tävlingsåret!


Kristina & Melvin

Bilder från tävlingen:27 April

Penny 7 år!

Denna dag firar vi Penny som fyller 7 (!) år! Skickar våra största grattishälsningar till alla Millievalpar; Melvin, Murphy, Jonna och Penny - krama om era guldklimpar ifrån oss!


Penny 7 år!

24-25 April

Lydnadsläger

Denna helg var vi på lydnadsläger utanför Onsala. Instruktörer var Berit & Charley Sjöberg som har varit otroligt framgångsrika inom lydnadstävlandet, Berit har bla vunnit SM-Guld 2007 & 2009 bara för att nämna något. De hade många bra och matnyttiga tips för oss alla.
Tror att vi alla har fått mer motivation att träna, vilket är mycket glädjande.

På detta läger var bara beardisar, vilket var jätteskoj att se alla desa härliga hundar i arbete! Christina Andersson hade bakat otroligt goda kakor och stod för en fantastisk markservice, tack Christina!

Skulle vilja tacka alla, ingen nämnd ingen glömd, för en otroligt trevlig och lärorik helg, TACK!!!


Alla deltagare

Under denna helg fick Izzie träffa sin högst älskade bror Quintus, det var ett mycket kärt återeseende och det var roligt att se hur skoj de hade tillsammans.

Mer bilder från denna helg finns här.

17 April

Lydnadstävling

Denna dag var det årsdebut för Penny och mig på lydnadsplanen. Det kändes härligt att vara tillbaks på tävlingsbanan igen. I fjärrdirigeringen fick vi en nolla, men lyckades ändå få ett andra pris. Domare (Anna-Kerstin Svensson) berömde vårt fria följ, skoj!
Arrangören Höörs BK hade en mycket trevlig tävling!

18 Mars

Millie 11 år

Denna dag firar vi världens bästa och mesta Millie då hon fyller elva år! Jag hoppas att vi får många fler härliga år tillsammans!

Mer kommer så småningom...

 

Välkommen!

Vi hälsar lilla Izzie (Svassas Easy Choice) välkommen till flocken! En underbar, ljuvlig valp full av energi och bus!

 

Nytt år!

Nytt år, nya tider, nya möjligheter! Vi ser framemot vad 2010 ska innebära och önskar alla våra vänner ett härligt år fullt med glädje! 

2009

23 Nov

Valpar

Millie har blivit mycket stolt farmor då Melvin och Kiwi fick valpar tillsammans, som föddes hos Svassas kennel.


Kiwi & Melvin

STORT GRATTIS och LYCKA TILL!

14 Nov

Elitlydnadstävling

Denna dag gjorde Penny debut i lydnadsklass elit. Hon var inte riktigt klar, vilket jag visste om, men vi anmälde i och med att beardisklubben hade tävling i Helsingborg. Penny kämpade på och vi fick ett tredje pris. Nu ser jag framemot att få träna på till nästa lydnadstävling!

Fler bilder finns här och på aktivbeardis.

27 Sept

Vallningsmästerskapet & systerträff!

Denna helg var det för tionde året Vallningsmästerskapet för beardisar som avhölls på Ekeberg. Calle Borgström var domare detta år. Stort GRATTIS till helgens vinnare Christina & Pinot och Astrid & Csilla som vann de två klasserna.


Alla deltagare och domare på Årets Vallningsmästerskap!

Mer om denna tävling finns på aktivbeardis.com.

På denna tävling fanns även Millies syster Jinnie tillsammans med sin dotter Dessie och barnbarn Lussan & Nicke, men givetvis matte Helene och husse Kjell. Det var oerhört roligt att få träffa Jinnie!


Jinnie & Millie (till höger)

Mer bilder från denna träff hittar du här.

18-20 Sept

Lydnadsläger!

Denna helg var vi på ett mycket givande lydnadsläger för Berit och Charley Sjöberg. Jag fick många nya idéer som jag hoppas kunna använda. ETT STORT TACK till Anne-Marie som ordnade detta läger, men även tack till alla som var där för ett härligt läger!


Vi som var på Årets Lydnadsläger 2009!

Bilder från lägret.

15 Aug

Certpoäng!

Även denna helg var Pennys bror Melvin och hans matte Kristina ute och tävlade elitklass spår och fick certpoäng - GRATTIS!!!

2 Aug

Elitklass spår!

Denna dag var Millies son Melvin med matte Kristina på Västra Medelpads BK och tävlade elitklass spår. Tillsammans gjorde de en finfin insats och fick 536 poäng, dvs certpoäng. Den som vann klassen låg mer än 13 poäng ifrån Kristina och Melvin, därmed fick de inget cert. Vi håller tummar och tår att det går fortsatt lika bra på kommande tävlingar, ni gör oss så stolta!!!


Kristina & Melvin

14 Juli

Vallningsdag

Idag var vi och vallade hos Calle och Beate. Det var en härlig sommardag och jag (som är väldigt frusen i vanliga fall) njöt av solen i fulla drag. Än en gång fick Millie valla och det är så underbart att se hur glad hon blir över att få jobba.


Penny vallade så klart också - foto: Gabby


Penny - foto: Gabby

Mer bilder finns här.

6-9 Juli

Vallningsläger

Dessa dagar hade vi möjligt att gå på vallningsläger för Terry Workman. Terry var verkligen en otroligt duktig instruktör och jag lärde mig mycket. Tack Calle och Beate för att ni ordnade detta läger och otroligt god mat, tack Terry för en underbar kurs och tack alla andra för härliga dagar och en härlig stämning!


Penny


Penny


Penny


Penny


Penny


Terry och jag


Terry


Millie

Bilderna ovan tagna av Christina Andersson och Ina Michael.

aktivbeardis.com finns ett reportage från dessa dagar.

27 April

Pennys födelsedag!

Idag är det Pennys sjätte födelsedag och vi firade detta med en härlig promenad längs med stranden i Bjärred och därefter åkte vi till Satchmo's och handlade delikatesser åt både Millie och Penny.

Ett STORT GRATTIS till Milliebarnen Melvin, Murphy, Jonna & Penny!!!
Vi hoppas att ni alla hade en underbar dag!


Penny i sin vanliga posé - fullt ös!


Pennys grisknorr i storlek XL.


Millie mycket stolt över sitt stooora grisöra

Mer bilder finns i Bilderboken.

25-26 April

Vallningsläger

Denna helg spenderade vi vid vackra Mörrumsån då vi var på vallningsläger på Ekebergs gård. Calle instruerade mig, framförallt, och Penny väldigt väl och jag kände att vi gjorde många framsteg. Även Millie fick valla lite, vilket uppskattades mycket av både Millie och mig. Hon verkligen sken upp när hon fick valla. Blev så glad över att se henne så lycklig.

Tusen tack Calle, Beate, Christina, Jenny, Fredrik, Stina & Inger för en underbar helg!

Här är ett par bilder på Penny främst från denna helg. Fler kommer snart i bilderboken.
Bilderna på Penny är tagna av Christina Andersson.


Christina och hennes underbara Pinot!

7 April

Träning

Denna dag träffar vi Christina och hennes härliga beardisar och tränar tillsammans. Det var en härlig dag, jag hoppas att vi snart gör om detta igen!

Mer bilder finns i Bilderboken.


Hela gänget!


Penny väldigt lik mamma Millie


Penny

 

Grattiskort

I samband med Millies födelsedag fick hon det sötaste grattiskortet från sonen Murphy boendes i Danmark.


Murphy

18 Mars

Millie 10 år!

Idag fyller Millie tio år, jag kan absolut inte på något sätt fatta vart dessa år har tagit vägen. Det känns nästan som igår då vi hämtade hem henne. Dagen firades med en promenad på Lomma Beach och därefter inhandlades grisöra till de fyrbentas stora glädje!


Dagens födelsedagshund!


Millie: så gammal är jag faktiskt inte!

10 Mars

Årets Agilitybeardis 2008

Under 2008 tävlade Millie endast på två agilitytävlingar. Trots det ytterst sparsamma tävlandet lyckades Millie bli 9:a Årets Agilitybeardis 2008!!!


foto: Mette Björne


Millie

15 Februari

Årets Lydnadsbeardis 2008

Under 2008 fick Melvin försvara mamma Millies färger vad det gäller lydnadstävlingar. Han gjorde det med den äran och blev fyra årets lydnadsbeardis - GRATTIS Kristina & Melvin!!!


Melvin

17 Januari

Symposium: Påverkan eller åverkan - om inlärning hos hund

Denna dag fick jag möjlighet att lyssna på Kerstin Malm, Björn Forkman och Kenth Svartberg, samtliga tre har doktorerat i etologi, om föredraget "Påverkan eller åverkan". Som ni säkert förstår vad det en otroligt givande dag där dessa tre föreläsare gav mig en del tankeställare och en hel del nytt att tänka på.

 

2008

11 Nov

Lydnadsmästerskapet 2008

Denna dag var det dags för det årliga lydnadsmästerskapet som detta år hölls på Helsingborgs Brukshundsklubb. Penny var reagerande mästare, men vi lyckades inte försvara vår titel. Hon vann sin klass och kom trea totalt.


Penny & jag under språng marsch
Foto: Christina Andersson

Vi passar på att skicka våra största gratulationer till de nya lydnadsmästarna Christina & Pinot och Inger & Sally, som fick dela lydnadsmästartitlen!

11 Okt

Dansk special

Wendy Hindes, kennel Ramsgrove, från Storbritannien dömde den danska specialen. Millies son Murphy visades denna dag och blev fyra i öppen klassen.

17 Aug

Internationell utställning i Vejen, Danmark

Beardisarna denna dag bedöms av Heidi Müller från Tyskland. Penny får excellent i öppen klassen och blir placerad som nummer tre. Penny bror Murphy ställs också ut för första gången på väldigt länge. Murphy blir precis som sin syster yster trea i öppen klassen med excellent!

3 Aug

Högre klass spår

Millies son och Pennys bror Melvin med matte Kristina har återigen visat framtassar på brukstävlingarna i Västra Medelpads BK. Denna gång blev de uppflyttade till elitklass spår!!! Vi är så stolta över er båda!

Melvin är viltspårchampion, uppflyttad till elitklass lydnad samt nu också uppflyttad till elitklass spår!!!
Men framförallt är han en ytterst stabil och härlig beardis, som jag inte har sett vara rädd för något. Oavsett om det smäller, skjuts raketer eller något annat oljud förekommer står han stabilt på alla fyra tassar.


Kristina & Melvin

Melvin vallar
20 Juli

Sommarpokalen

Denna dag blev Millie 8:a i hoppklass 2.

19 Juli

Sommarpokalen

Karlskrona BKs årliga agilityhelg var Millie på årets andra agilitytävling. I hoppklass 2 kom hon på fjärde plats.

28 Juni

Köpenhamnsvinnarutställningen i Bröndby

Millie vinner championklassen och får reserv-cacib, så förargligt nära ett cacib... Penny får en fin kritik och ck i öppenklassen.

12 Juni

Dogmanbladet

I Dogmanbladets april-majnummer var Millie omslagsflicka! Vi är ju förståss glada och stolta över att hon får än en gång visa upp sig. Tidigare har hon varit med på bild i en amerikansk beardistidning.7 Juni

Högre klass spår

Kristina och Melvin har åter visat upp sig på brukstävlingarna på Västra Medelpads Brukshundklubb. Denna gång gick de en dubbeltia på uppletandet, men nollade tyvärr krypet.

GRATTIS till en finfin prestation, det var inga lätta förhållanden som ni hade denna tävling.


Foto: Maja Blom


Foto: Maja Blom

18 Maj

Högre klass spår

Denna dag tävlade Kristina och Melvin (Pennys norrländska bror) i högre klass spår på brukstävlingarna i Östersund. De var endast 8,5 poäng ifrån att bli uppflyttad till elitklass spår! Vi håller tummar och tår att ni nästa gång hamnar på rätt sida av gränsen. Ni gör oss så stolta varje gång ni är ute och tävlar, ni är så duktiga!


Kristina och Melvin

11 Maj

Familjebesök

Denna helg var Pennys syster tillika Millies andra dotter Jonna med matte och husse nere i Lund på besökt. Trevligt tyckte vi och passade på att hälsa på Jonna, Ingvor och Arne. Jonna blev väldigt glad över att träffa sin syster yster och mamma, de var lika glada över att få träffa henne.
Dagen innan fyllde Biggles hela sju år och vi passade även på att gratulera honom, även om han på bemärkelsedagen hade firat rätt rejält...


Järngänget; Jonna, Biggles, Millie & Penny

På eftermiddagen tog vi en promenad vid de härliga Saxtorpssjöarna där hundarna svalkade sig lite.

Hoppas att vi ses snart igen!

Mer bilder från promenaden finns i bilderboken.

27 April

Pennys födelsedag!

Födelsedagarna duggar tätt nu... Idag är Penny, Melvin, Murphy och Jonnas stora dag då de fyller hela fem år. Märkligt att det har gått mer än fem år sen vi var nere i Holland. Inte för att Penny beter sig vuxet, hon är fortfarande glad och sprallig.

Pennys firande bestod i att jag och Fia med Millie, Biggles och framförallt Penny i spetsen åkte till Bjärred och njöt av det härliga soliga vädret. Hundarna badade till och från i två timmar. Som ett litet mellanmål fick de nybakad kycklinglever, serverad något ljummen. Penny tog sig även friheten att fixa till sig några chokladsnitt... Inte kan man väl skälla på födelsedagsbarnet?


Penny med hennes nya badleksak

Massor av bilder från denna dag finns här.

29-30 mars

Lydnadsläger

Denna helg var jag med som åskådare på SBCs lydnadsläger i Kungsör. Instruktör denna dag var Maria Hagström. Maria hade många nya idéer och jag lärde mig ett nytt "tänk". Tack Maria för att du delade med dig av alla dina idéer och tack till Katja som ordnade allt som hade med detta läger att göra!


Kristina & Melvin tränar vittringens grunder och Maria ser till att det går rätt till


Katja & Ossi in action

Fler bilder från lägret hittar du aktivbeardis.com.

18 mars

Millie 9 år!

Idag fyllde Millie nio (!) år. Jag kan återigen inte förstår hur denna lilla hund har blivit så gammal. Det känns nästan som igår då vi var iväg och hämtade henne. Dagen firades först med att vi åkte till Satchmo's där Millie fick välja ut vilket godis som hon ville ha. Därefter åkter vi till Järavallen och tog en promenad tillsammans med Penny och Thatcher och tillhörande mattar. Vi hade en härlig promenad där hundarna hade det roligt och busade med varandra. Efter promenaden var det presentdags, dvs godisutdelning. Millie önskar att alla dagar var lite fyllda av godis som denna dag...


Millie

Mer bilder kommer snart i bilderboken.

15 mars

Lydnad

Idag blev Millies son Melvin uppflyttad till elitlydnad! Vi är sååå stolta över Melvin med matte Kristina att vi håller på att spricka! Grattis, Grattis, GRATTIS!!!!!!

Melvin var den andra i Millies kull om fyra valpar som blev uppflyttad till elitlydnad, Penny var den första. Tänk att halva kullen nu har kommit uppflyttad till eliten!

2 mars

Valpar

Penny och Ossi (LPI LPII High Jack Who Cares) väntar valpar i början av maj. Läs mer på valpsidan.


Penny & Ossi


Penny & Ossi

24 Februari

Rallylydnad

För första gången någonsin var Millie med på en rallylydnadstävling denna dag. I nybörjarklassen kom hon trea på 83 poäng av totalt 100 trots förarmissar och fick därmed ett första pris. Tyvärr hade vi ingen tävlingsbok så resultatet kan införas, men det får vi råda bot på! I fortsättningsklassen gjordes en hel del grova förarmissar, men trots det blev hon återigen trea.

 

Årssummering för 2007

Under detta år var Millies son Melvin med matte Kristina ytterst nära att bli uppflyttade till elitklass spår i bruks. Melvin och Kristina har tidigare visat framtassarna ordentligt genom att bla bli viltspårchampion, uppflyttade till lydnadsklass III och höga placeringar på mest-vinnande-listan i lydnad. Melvin är totalt skottfast och är en mycket stabil och trevlig kille som vi är mycket stolta över!


Kristina & Melvin

Millie och Penny låg inte direkt på latsidan heller.
Millie
var på en del agilitytävlingar och lyckades där får två pinnar i agilityklass 2 och en pinne i hoppklass 2. Man behöver tre pinnar för att bli uppflyttad till nästa klass. Som inte detta var nog blev Millie dessutom 2:a Årets Lydnadsbeardis och 2:a Årets Agilitybeardis.


Millie, foto: Mette Björne

Penny gjorde endast två starter i lydnadsklass III. På hennes andra start i denna klass lyckades hon trots en nolla i fjärrdirigeringen (ett moment värt 40 poäng) få ett första pris och därmed uppflyttning till elitklass lydnad. Som inte detta var nog blev hon även detta år Lydnadsmästare ("SM-vinnare i lydnad för Bearded Collie"), denna mästartitel vann hon även på sin första lydnadstävling någonsin 2005. Trots bara två tävlingar blev hon 5:a Årets Lydnadsbeardis, på lydnadslistan får man räkna de tre bästa resultaten.


Penny in action

Nu ser vi med tillförsikt framemot 2008 och hoppas att detta år kommer bli ett fint år ur alla aspekter.