Nyheter 2003-2007

2007

15 December

Reflexvästar!

Sen ungefär en månad tillbaks fick jag två reflexvästar till hundarna från Biodistra. Nu har jag provat dem under alla mörka promenader och jag är väldigt nöjd med dem. Ett stort tack till Biodistra som gav mig dessa mycket praktiska och bra reflexvästar!

Titta på fler bilder på hundarna och deras reflextäcken här.

25 November

SBCs Lydnadsmästerskap

Idag har bearded collieklubben sitt lydnadsmästerskap, tillika en officiell lydnadstävling. Penny startar i lydnadsklass III och får trots en nolla i fjärrdirigeringen ett första pris! Som inte detta var nog blir hon även lydnadsmästare! Både individuellt och i lag.

2005 vann Penny också hela lydnadsmästerskapet, då på hennes första lydnadstävling någonsin.

Vi är så glada över att hon nu är uppflyttad till elitklass lydnad!


Penny in action

29 September

SBCs Vallanlagstest

Denna regniga lördag klarade Penny av vallanlagstestet, bedömare Calle Borgström. Efteråt sa han bla "vilken kanonhund". Stolta som bara den var vi givetvis och märkte inte alls av allt regn.
Bilderna ovan är från vallningslägret 2005

För den uppmärksamma kan vi meddela att Penny har tagit vallanlagstestet tidigare då det var inofficiellt, nu när SKK registrerar det så ville vi gärna få det stambokfört med.

23 September

Högre klass spår i Sveg

Denna dag visar än en gång Kristina och Melvin framfötterna på brukstävlingen, idag är de på Ö. Härjedalens BK och tävlar. De får 452 poäng, vilket är ett godkänt resultat! Det mest positiva under hela tävlingen var Melvins härliga attityd, skoj!
Grattis till er båda! Vi är så stolta över er!


Cosmo (Melvins "storebror") & Melvin

19 Augusti

Agilitytävling

Vi far till västkusten för att tävla agility. Då markerna har varit torra här nere i södern ett tag får jag åter uppleva blöta marker, vilket man givetvis inte kan lasta arrangörerna för. På tävlingen var det sex tävlande beardisar, jätteskoj! Tävlingen flöt på bra, tack alla för en trevlig dag!

Millie kom trea i hoppklassen och fick en pinne i denna klass. I agilityklassen blev det fem fel.


Millie in action


Prisutdelningen


Jag undersöker mycket noggrant alla funktioner på den nyvunna ryggsäcken/magväskan.

Alla bilder © Christina Andersson

18 Augusti

Agililtytävling i Ystad

Idag kommer Millie tvåa i agilityklassen och får pinne! I hoppklassen river hon tyvärr sista hindret, annars hade hon kommit tvåa i även denna klass.

Det var härligt väder, solsken, hela dagen. Arrangören hade ordnat jättefina och många priser. Tack Ystad BK för en trevlig tävling!


Millie med sin pinne

12 Augusti

Internationell utställning i Oslo

På Bjerkebanan är det 38 anmälda beardisar som dömdes av Pia Prahl. Penny ställs i öppenklassen och kommer tvåa i klassen med CK och blir femma bästa tik.

5 Augusti

Brukstävlingar i Västra Medelpads BK

Milliesonen Melvin med matte Kristina var i farten på denna tävling i högre klass spår. De fick 428,75 poäng och blev godkända i klassen - GRATTIS!
Hur många beardisar kan ståta med att de tävlar så här högt i bruksklasserna?


Melvin

29 Juli

Hässleholm

På agilitytävlingarna i Hässleholm kom Millie femma i hoppklass 2.


Foto: Mette Björne

21 Juli

Sommarpokalen

Millie blev fyra i hoppklassen under Sommarpokalens tävlingar i hoppklass 2.

13 Maj

Agilitytävling utanför Sjöbo

Sydöstra Skåne hade officiella agilitytävlingar och Millie gjorde ett felfritt lopp men med många snurrar och vida svängar och kom nia.

28 April

Agilitytävling i Landskrona

Då Landskrona BK hade sin årliga vårtävling kom Millie trea i agilityklass 2.

27 April

Pennys födelsedag!

Om det var obegripligt att Millie blev åtta år, så är det ännu svårare att tro att PennyBus nu är fyra år gammal. Ett stort grattis till alla Millievalparna på deras fyraårsdag!


Penny!

18 Mars

Milllies födelsedag!

Idag fyller Millie åtta år. Jag kan inte begripa att dessa år har gått så snabbt, jag hoppas att vi har många år tillsammans. Tack Inger för denna härliga hund!


Millie!

10 Mars

Lydnadstävling i Hörby.
SBC hade en officiell lydnadstävling i Hörby denna dag. Millie startade i elitklassen för första gången sen de nya uppstramade reglerna började gälla efter årsskiftet. Hon vann sin klass och vann för tredje gången Chess Vandringspris för bästa beardis i lydnadsklass III och ELIT.


Prisutdelningen. Tvåan var tvungen att åka hem innan det var dags för prisutdelningen.

18 Febr Agility i Varberg.
Då var det dags för årets första tävling, denna gång i Varberg. Millie gick felfritt i agilityloppet och fick sin första pinne i agilityklass 2!
13 Febr

Idag blir SBC:s Lydnadslistor för 2006 klara. Penny blir även detta år ÅRETS LYDNADSBEARDIS!!!

Pennys bror Melvin blir trea. Mamma Millie femma, medan Millies syster Amanda blir sjua. Biggles vår träningskompis kom nia! GRATTIS till er alla!

Vad är det man säger; släkten är värst, men familjen i värre?!
Jag är så klart stolt som en tupp över detta!

9 Febr

Denna dag får vi besked att Millie kom niaÅrets Agilitybeardis 2006. Vi är väldigt glada och stolta över denna listplacering, speciellt med tanke på att Millie gick skadad en lång period under tävlingssäsongen.

 

2006

9 Dec

Lydnadstävling i Höganäs.
Penny får 171,5 poäng och kommer tvåa i lydnadsklass II.


Prisutdelningen

Efter tävlingen begav vi oss till Världens bästa Hildur, där fick vi en massa god mat och särledes goda kakor.


Hildur

3 Dec Julutställning i Herlufmagle.
Idag var vi i Danmark och ställde ut hundarna för Gill Burfitt, kennel Breaksea, från Wales. Millie kom fyra i championklassen och Penny blev trea i öppenklassen. De båda fick CK.
19 Nov

Lydnadstävlingar i Svedala.
Till denna tävling hade jag anmält både Millie och Penny. Då det var många anmälda så trodde jag i min enfald att arrangörerna skulle lägga mina hundar i olika startgrupper. Det var en elitgrupp som startade åtta och en klockan elva. Båda tvåorna startade halv nio på morgonen. Men icke, sa Nicke. Millie hade starttid klockan åtta och Penny halv nio... De ansvariga ville inte flytta på Millies start när jag ringde och pratade med dem då PM:et hade kommit ut. Gissa om jag var stressad denna dag. Tack och lov så hade jag Fia med mig, som ställer upp i vått och torrt. Hon var med på Pennys lottning och "langade" hundarna till mig.

Millie var först ut. Vi hade startnummer två. Sittande och platsen gick ok. Sen när jag skulle in på det individuella programmet var det dags för Pennys platsliggning. Ni kan nog ana hur stressande detta var. Givetvis märkte stackars Millie av mitt sinnestillstånd och undrade varför jag var så här. Det blev inte bättre av att jag gav henne felkommandon i de olika momenten, vilket resulterade i så klart stora poängavdrag när det blev struligt. Av sju ekipage kom Millie trea, vilket jag är väldigt glad över. Nu i efterhand är jag trots allt nöjd med Millies utförande, men inte mitt. Om jag minns rätt så delade denna domare endast ut tre tior och Millie fick en tia på hopp-apporten! :-)


Dagens prisskörd! :)

Ca fem sekunder efter att jag hade gått av planen med Millie var det dags för Penny. Med andan i halsen satte vi fart mot platsliggningen. När vi väl kom dit fick jag försöka lugna ner Penny som var på topp efter ha sett mig och Millie på planen. Enligt Penny är det hon som ska ha all uppmärksamhet, ingen annan... Väl när platsen kom igång låg hon fint och tryggt. Detta är jag oerhört glad över med tanke på förutsättningarna. Det individuella programmet fungerade ok. Jag var inte riktigt på topp i min koncentration, och det märkte ju så klart även Penny. Hon utförde momenten ok, men det där lilla extra saknades. Penny fick 181,5 poäng och kom tvåa.

Jag vill än en gång tacka Fia för att hon hjälpte mig under denna dag, TACK! Utan henne hade det definitivt inte gått att tävla med båda hundarna. Även ett grattis till Fia och Biggles som trots strul med vissa moment fick fina poäng på rutan! :-)

3 Nov Kristina och Melvin, Millies son, tävlar på V:a Medelpads BK:s kvällstävling i tvåan. De vinner återigen sin klass med ett första pris på 168,5 poäng - GRATTIS!
30 Okt Sedan en tid tillbaks är kennelnamnet godkänt av självaste FCI nere i Belgien. Millieville är nu officiellt kennelnamnet för mig och min faster!
21 Okt

Idag tävlade vi på beardisklubbens officiella lydnadstävling i Bjuv. Millie som har varit i ca tre års träda och tävlat agility istället gjorde en comeback i elitklassen efter två veckors träning. Trots ett par missar lyckades hon få ett första pris på 280 poäng och kom tvåa!
Millies protokoll finns här.Millie & jag

Penny startade i klass 2. Hon var på ett väldigt piggt humör. För varje moment som gick laddade hon genom att sitta och gå fot, jättefint. Denna energi växte och växte. När vi kom till fjärrdirigeringen så exploderade hon av glädje. Som en groda hoppade hon fram mellan varje skiftsbyten. När jag la henne ner den sista gången låg hon framför mina fötter, överlycklig! Betyg noll förståss. Jag kunde inget annat än att skratta åt situationen. Totalt fick hon 168.5 poäng och kom liksom sin mamma tvåa i klassen. I och med detta var hennes tredje första pris tog hon titeln LPII!
Läs Pennys protokoll här.Penny & jag

Vi skickar stora grattishälsningar till Millies syster Amanda med matte Helena som i sin debut i tvåan vann klassen på 174 poäng! Helenas dotter Sofie och kelpien Fixa lyckades även denna dag få LP:et i klass 1 - Grattis!

Vill du se fler bilder från denna dag? Titta här!

14 Okt

Min gamla träningskompis Katja med Ossi tävlade lydnadsklass III på Strängnäs Lokala Kennelklubb och fick 265.5 poäng, därmed är de uppflyttad till Elitklassen! Vi vill från Lund skicka världens största GRATTIS ända upp till Eskilstuna!


Katja & Ossi

8 Okt

Klubbmästerskap i lydnad på V:a Medelspads BK.
Melvin visar återigen framtassar och tävlar framgångsrikt i klass II. Tillsammans med matte Kristina får de 175 poäng och vinner klassen! Ynka 0,02 poäng från att dessutom vinna Klubbmästerskapet, som han f ö vann 2004. Grattis till ytterligare ett fint resultat!


Melvin & Kristina

8 Okt

Tävling i Lomma.
Idag tävlar Penny och jag lydnadsklass II i Lomma. Även denna platsliggning blir lite dramatisk. Hunden bredvid Penny sätter sig ut. En hund lite längre bort reser sig upp, kissar och rullar sig, och får hämtas av sin matte. Som inte det skulle vara nog får domaren för sig att Penny hade vridit sig under platsen, vilket är helt felaktigt då jag såg henne under hela platsen, och gav henne bara en åtta där. Vad han (domaren) missade var att hon la sig väldigt snett när jag kommenderade henne plats. Nåväl, gjort är gjort, även om det är åtta sura poäng som gick förlorade där.

Vi fick 169 poäng och kom 4:a utav 20-talet ekipage. Penny gick fint, så jag är ändå nöjd! Protokollet finns att beskåda här.


Penny och jag på Lomma BK, taget tidigare i september.

Vill även passa och gratulera Fia och Biggles till en väl genomförd klass 3-runda, som höll på att resultera ett finfint resultat om det inte hade varit för den där rutan. Nästa gång så...

30 sept

Lydnadstävling i Olofström!
Olofströms BK arrangerar väldigt bra lydnadstävlingar, så det var med glädje som jag styrde Saaben dit för att tävla lydnadsklass II med Penny. Vid platsliggningen blev Penny tyvärr uppkörd av en tollare. Tack och lov är Penny en stabil och trygg hund som inte går ner sig i första taget, jag var nog den som tog mest illa vid mig. Vi fick givetvis lägga om, enligt några vänner i publiken var hon lugn som en filbunke under platsliggningen. :-)

Totalt fick Penny 173 poäng och kom tvåa. Numer är hon alltså uppflyttad till lydnadsklass III! Vill du se hennes protokoll, titta här...


Foto: Arne Gustavsson

Vi hade en mycket trevlig dag i Olofström alltså. Det är så skoj att komma hem och träffa alla vänner, som man lärde känna redan på Chess aktiva tid. Längtar redan efter nästa Blekingetävling!

28 sept

Idag är Melvin ute i de norrländska skogarna och tävlar i viltspårets öppenklass. Det går bra för han och Kristina, de får ett första pris! I och med att detta var Melvins tredje första pris kan han numer titulera sig VILTSPÅRSCHAMPION!!! På tre starter i öppenklassen har Melvin och matte Kristina fått tre första pris, imponerande.


Melvin & Kristina med den fiiina championrosetten!

Nu bryr jag mig helt enkelt om jag är tjatig eller ej ;) för jag ville ända upp till norrland skicka världens största GRATTIS till dem båda! Hur stolta vi är över dem båda kan vi helt enkelt inte sätta pränt på. :)

16 sept

Melvin är återigen i farten och tävlar lydnad på Västra Medelpads BK. De får 163 poäng, dvs ett första pris, därmed har de fått titeln LPII!!! Med risk för att vara tjatig... GRATTIS!!!


Melvin in action

6 sept

Fler glädjande nyheter denna dag! Millies son Melvin med matte Kristina var denna dag på Alnö och tävlade viltspår, öppen klass. Det gick bra även i denna gren för dem. De fick ett första pris, och fattas nu bara ett första pris till viltpårschampionatet! Grattis vi är så stolta och glada!


Melvin med sin klöv!

6 sept

Idag fick jag den glädjande nyheten att min kompis Anne Lise tillsammans med sin hund Tigern ska representera Norge i VM i lydnad. VM går i Polen under novembermånad. Grattis till landslagsplatsen!!! Kjempegøy! :-)


Anne Lise & Tigern

30 aug Lydnadsnyheter från Norrland! Kristina och Melvin (Millies son) var denna dag och tävlade på V:a Medelpads BK. De fick återigen ett första pris i tvåan på 175,5p! Grattis!!! Bara ett kvar till LPII!
12 aug Millie ställs ut på Blekinge Kennelklubbs Internationella utställning i Ronneby och kommer trea i championklassen. Hon ingår även i den rasvinnande uppfödargruppen.
6 aug

Sista dagen på Sommarpokalen i Karlskrona. Millie var anmäld till agilityn. I agilityklassen river hon olyckligt första hindret, men går annars bra. Hon blir åtta i klassen. (Hade hon inte rivit första hindret hade hon kommit tvåa.)


Millie på gungan.
Foto: Nils Hällgren

Denna dag träffar vi även på vänner från den tiden då Chess var aktiv här i Blekinge, det var verkligen roligt att träffa er alla! Hoppas att vi ses snart igen.

5 aug

Millies son Melvin tävlar lägre klass spår. För att bli uppflyttad krävs 420 poäng. Melvin får 501,25 poäng, kommer trea och blir uppflyttade till högre klass spår!!!


Kristina & Melvin

GRATTIS till Melvin med matte Kristina för ett finfint arbete!!!!
Vi är så stolta över er så vi håller på att spricka! :-)

30 juli

Sista dagen för denna fyrdagarsutställning. Danskan Birthe Scheel dömde. Millie kom trea i championklassen och blev femma bästa tik.


Millie & jag i ringen.
Foto: Anna Eneqvist

27 juli

4-dagars utställning i danska Brøndby! Denna dag dömde Sheila Verhaust från Kanada de 54 anmälda beardisarna. Millie vann championklassen och kom fyra bästa tik. Penny kom fyra i öppenklassen utav 16 i denna klass.


Penny och jag vid domarbordet
Foto: Anna Eneqvist

23 juli

Efter lååång tid utan någon agility pga Millie fick en otäck skada på en tävling tidigare i maj var det äntligen dags att tävla lite agility! Då vi endast hade hunnit med två pass innan den tävling var vi, lindrigt uttryckt, ringrostiga. Skådespelet för denna tillställning var i Ånnaboda på SBC:S Familjehelg då Agilitymästerskapet skulle avgöras.

I första loppet (agilityklassen) gick Millie väldigt trögt, men kom runt med lite fel. Det andra loppet, hoppklassen, gick en aning bättre. Totalt kom vi tvåa i Agilitymästerskapet. Som sagt med tanke på förutsättningarna är jag väldigt nöjd med detta.

20-23 juli

Då det var SBC:S Familjehelg i Ånnaboda denna helg så bestämde jag, Fia med Biggles och Kristina med Melvin att vi skulle träffas och umgås lite grann. Kristina och Melvin träffar vi speciellt inte ofta med tanke hur långt bort de bor.


Fr v: Melvin, Millie, Penny och Biggles

Vi har några roliga dagar tillsammans och får väl, lindrigt uttryckt, prata av oss! Tack Fia och Kristina för en trevlig helg!

2 juli

Idag var det åter dags för Penny att ställas ut. Platsen var Tollarps BK där Jean Lawless från Irland dömde beardisarna. Penny fick en fin kritik och vann sin klass, och blev sedan BIR. Efter en lång väntan i detta varma, men dock härliga väder, var det dags för finalerna. Tre domare (Anders Lyrholm, Jean Lawless och Paul Lawless) dömde samtliga grupper tillsammans och satte Penny som BIG-2!


Penny och jag i ringen

10 juni

Sydskånska Kennelklubben anordnade en inofficiell utställning vid Bosjökloster. Rasspecialisten Pia Prahl dömde Penny som gav henne följande kritik: "Prima beardistik, med rasutstrålning jag kan önska, håller toplinen under rörelse med härligt långt steg, underbar pälskvalité, alltigenom tilltalande".

Penny blev bäst i rasen (BIR). Det var inga gruppfinaler utan en BIS-final direkt. I denna final deltog över 50 hundar. Curt Bökefors tillsammans med Pia Prahl dömde BIS:et, och Penny blev BIS!!! Stor glädje förståss!


Penny och jag tillsammans med BIS-domarna Curt Bökefors och Pia Prahl

Jag vill även passa att gratulera min granne Quinci och Thatcher till BIR:et för ridgebacks och tack för ett trevligt sällskap denna dag!

28 maj Sista tävlingsdagen under Vårhoppet. Både Millie och jag var väldigt trötta, dessutom hade det regnat så mycket att det var lervälling som underlag. I hoppklassen river hon ett hinder. Vi var väldigt, väldigt nära en diskning i agilityklassen men klarade oss med blotta förskräckelsen... Denna miss från min sida kostade oss en massa tid. Millie gör återigen ett felfritt lopp men vi får tidsfel pga denna miss. Totalt sett kom vi nia i denna klass.
27 maj Idag får vi under Vårhoppets tävlingar prova på att finskan Mia Laamanens banor. Hon ska senare i vår även döma VM i agility. Agilitybanan som Mia hade gjort var en väldigt rolig bana, den hade borde fart i sig men var teknisk. Tyvärr fick vi ett par missöden där och en väldigt blygsam placering. I hoppklassen blev Millie elva.
26 maj

Fler lydnadsnyheter!
Millies son Melvin gjorde idag sin debut i lydnadsklass II och fick 169,5 poäng och kom tvåa. Grattis till en finfin debut!

Idag var det även första dagen på Vårhoppet. Millie gjorde ett felfritt lopp och kom sexa i agilityklassen av ca 50 startande. Med tanke på konkurrensen är jag väldigt nöjd med detta.

25 maj Helena och Amanda tävlade denna dag på brukshundklubben i Hörby. De fick 164 poäng i lydnadsklass I och kan numer titulera sig LPI - GRATTIS!!!
21 maj

På Nordskånska Kennelklubbens internationella utställning blev Millie tvåa i championklassen med ck. Dömde gjorde rasspecialisten Nina Lönner-Andersson, kennel Alistair's.


Photo: Lars Viklund

20 maj Då Terrierklubben hade en officiell lydnadstävling i Hörby fick Millies syster Amanada ett första pris på 161 poäng i lydnadsklass I och kom femma. Grattis Helena och Amanda! Nu fattas det bara ett till till LPI!
13 maj På SKK:s nationella utställning i Piteå ställdes Millies son Melvin ut. Han kom fyra i öppenklassen, dömde gjorde Gunnar Nymann från Danmark.
29 april Agilitytävling i Åhus! Millie går väldigt fint i båda loppen. Tyvärr lyckas jag trycka ut henne lite för mycket vid ett av hopphindrena i hoppklassen, vilket gör att hon springer runt detta hinder. Jag lät henne dra vidare till nästa hinder,vilket då naturligtvis gav en disk. I agilityloppet får vi en femma vid nedfarten på balansbommen, men kom trots detta på en åttonde plats.
27 april

Penny 3 år! Denna dag är Pennys födelsedag, vi firar detta med en långtur på Revinge.

Vi vill även skicka våra största gratulationshälsningar till Millies andra valpar - GRATTIS!!!

23 april

Idag gör Millie och jag vår årsdebut i agility. Millie går väldigt fint, medan jag klantar mig i båda loppen. Nu ska jag träna på att få ordning på armar och axlar... Jag ser nu framemot nästa tävling!

14-16 april

Påsken tillbringas utanför Kungsör närmare bestämt hos Katja Börjesson. Under ett par intensiva dagar tränar vi hårt och hundarna busar med varandra mellan passen.

Påskdagen träffar jag Anna Eneqvist med M och Pepsi (rasen hittills enda trippenchampion!).


Fr v: Millie, Penny, Pepsi, M, Ossi och Jiffy

Tack Katja och Anna för trevliga träningspass och tips! Nu gäller det att bara sätta lite fart på mig med! ;-) Vill även tacka Katja med familj för den supertrevliga servicen och gästfriheten!

Se mer bilder i Bilderboken!

1-2 april

Denna helg stod lydnad på schemat hela helgen lång, då vi hade en lydnadshelg här i Lund. Vi var sex ekipage som tränade och hade det väldigt trevligt ihop. Penny och jag var ytterst otränad och det märktes. Förhoppningsvis ska vi komma igång med träningen nu.


Penny och jag

Mer bilder kan ni se på aktivbeardis.com under Lydnad och reportage.

26 mars I Skocken (beardisklubbens tidning) som kom nu i veckan hade jag med en annons om Pennys planerade valpkull. Om du vill kika på annonsen så klicka här för att se den i pdf-format (2.5 MB) och här i jpg (125 kB).
19 mars Idag var det dags för den internationella utställningen i Malmö. Dömde gjorde engelskan Joyce Collins, kennel Beagold, de 76 anmälda beardisarna. Millie vann championklassen och blev sedan fyra bästa tik! Jag är mycket glad och stolt över detta fina resultat!
18 mars

Millie fyller sju år! Jag kan inte fatta att "lilla" Millie har blivit så här gammal, tiden går alldeles för snabbt!

Mer kommer så småningom, nu ska vi ju fira henne! :)

10 mars Idag upptäckte jag att Millie och Penny m fl är med på första sidan på hemsidan för Danska Bearded Collieklubben. Vi är givetvis väldigt glada över detta!
19 Febr Utställning i danska Odense. Dömer gör Gunnel Holm från Finland. Millie kommer tvåa i championklassen och blir femma bästa tik.
16 Febr

I dag var det årsmöte på Lunds BK. Det var en mycket trevlig kväll där! :)
Millie kom åtta på klubbens agilitylista, Penny kom tvåa på lydnadslistan. Som om inte det skulle vara nog så fick Millie en stor fin minnestallrik för sitt svenska utställningschampionat och Penny hade bästa resultat i lydnadsklass I, vilket hon fick en några mindre tenntallrik för. 2005 var ett fint tävlingsår, nu hoppas jag på ett lika fint tävlingsår 2006!


Dagens prisskörd.... ;)

3 Febr

Idag blir SBC:s Lydnadslistor klara. Penny blir, under sitt första tävlingsår, ÅRETS LYDNADSBEARDIS!!!

Pennys syster Jonna blir sjua, medan Millies syster Amanda blir nia. Biggles vår träningskompis kom trea! GRATTIS till er alla!

Tack för alla gratulationer i samband med denna otroligt glada händelse!

1 Febr

Denna dag får vi besked att Millie kom femmaÅrets Agilitybeardis. Vi är väldigt glada och stolta över denna listplacering.

 

2005

4 December

Idag avlägger Millies syster Amanda godkänt vallanlagstest med goda vitsord! Därmed blir hon den fjärde i kullen som får godkänt vallanlagstest. Som inte detta var nog har Amanda även uppnått meriterna Allround Brons! GRATTIS AMANDA & HELENA!!!

24 November

Häromdagen fick vi lite bilder från Kristina som har Millies son Melvin. Under detta läsåret tillbringar Kristina, Melvin och Cosmo uppe i Umeå då Kristina ville fördjupa sig än mer i allt som finns att lära om hundar. Jag ser framemot att kunna ha Kristina som kunskapsbank i allt som rör hundar nu framöver!

Melvin har nu provat på lite grann vad det innebär att vara räddningshund. Visst ser det ut som han tycker det är skoj?


Melvin tillsammans med matte Kristina

19 November

Vi vallar hos Jan Ahlström i Huaröd. Om du vill titta på bilder gå då till BilderBoken!

28-31 Oktober

Under dessa dagar har vi ett väldigt trevligt besök av min gamla träningskompis Katja Börjesson med sin hundar Jiffy och Ossi. På den tiden då Katja bodde här nere i Skåne tränande vi ihop ganska ofta.

Dagarna då vi hade besök tillbringades mycket på träningsplan. Vi hann även med att bla åka på valltävling, ÖK i Kvarnby.

Mer bilder från dessa dagar finns i BilderBoken!

22 Oktober

Penny gör sin sista start i Lydnadsklass I. Detta sker på SBCs tävling i Höganäs. Penny får 188 poäng och vinner sin klass! Som om inte detta skulle vara nog vinner hon även Rosies (LPI SUCH Chriscaro Christmas Rose) Vandringspris!

Jag skulle även vilja passa på att gratulera Fia och Biggles till första platsen i tvåan på hela 186 poäng och därmed LPII!!! Grattis även till Millies syster (eller Pennys moster) Amanda som kom tvåa i klass I på 176,5 poäng!

Mer bilder från denna dag finns i vår BilderBok!

15 Oktober

Millies dotter Jonna tävlar tillsammans med Lena Sand i Uddevalla i lydnadsklass I. Det gick väldigt bra för dem. De får 181 poäng och vinner klassen! Grattis Lena och Jonna!!! Vi är sååå stolta över er!

2 Oktober

Blekinge Kennelklubb arrangerar Blekingemästaren. Penny ställs ut för första gången på nästan två år. Hon får en jättefin kritik och blir bästa tik och BIM. Dömde gjorde Tina Permo.

1 Oktober

Denna dag åkte vi till Olofströms BK och tävlade lydnad där! Det var här Millie för ca fem år sedan gjorde sin debut i lydnadssammanhang. Dömde då som idag gjorde Per-Arne Thorell, som tidigare har haft beardis!

Penny gick på som vanligt. Det var ingen resultatrapporting under tävlingens gång, så det var väldigt nervöst då prisutdelningen började... En efter en blev uppropad, till slut var det bara jag och Penny kvar. Penny vann klassen på 183 poäng! I och med detta så fick hon sin LPI-titel! Som inte detta skulle vara nog har hon nu även fått allround brons!


Penny med sin fina pokal!


Penny och jag överst på prispallen!

25 September

Veberöds BK har en inofficiell utställning denna dag och en drive-in lydnadstävling i klass I. Jag åker dit vid tiosnåret och anmäler Penny. Tre timmar senare, kl 13.00, får vi beträda tävlingsbanan. På platsliggande ligger Penny fint, men sätter sig ut när jag ställer mig hos henne. Betyg 8, tappar alltså sex poäng här. Det andra flyter på bra, dock blir det ett par slarvfel. Fast å andra sidan kan jag inte begära för mycket av Penny heller med tanke på hur lite jag har tränat henne. Slutresultat blev 185 poäng och en tredje plats!


Foto: Jenns Städhammar

17 September

Denna dag har Oskarström agilitytävlingar! I agilityklassen går Millie mycket fort, jag hinner inte med alls. Med denna fart hinner hon ta ett hinder som hon inte skulle utan att jag hinner blinka. I hoppklassen går det bättre! Vi tar oss runt för första gången i klass 2, tyvärr med en rivning, och kommer tia!


Foto: Christina Andersson

Kika på mer bilder i vår BilderBok!

11 September

Agilitytävling i Rönne! Millie gjorde två fina lopp, men dessvärre klantar jag mig i båda loppen.

Bättre går det för Millies dotter Jonna som tävlar appellklass spår. De fick en tia på spåret och trots att de avstod framförgåendet får de 256 poäng och kommer tvåa! Numer får de tävla lägre klass! Grattis Lena och Jonna!

10 September

Idag ställer jag ut Millie på Sofiero i championklass. Hon får en mycket fin kritik och får CK.

1 September

Denna dag träffar vi Millies bror Isac och hans matte Jessica. Vi tränar agility och jag får många nya idéer på vad vi behöver träna på. Tur med vädret hade vi också och njöt av en skön sensommardag. Tack Jessica och Isac för en härlig eftermiddag!


Isac

30 Augusti

Idag startade Millies son, tillika Pennys bror, för första gången i viltspårets öppenklass. Det går bra för Melvin som får ett första pris! Återigen har vi blivit sååå stolta över Melvin och Kristina!!!
Vi vill även passa på att gratulera över Melvins "storebror" Cosmo som denna fick godkänt i anlagsklassen! GRATTIS!!!

27-28 Augusti

Denna helg tävlar Millies bror Isac agility i Norge! Det går bra för dem. På fyra starter fick de tre pinnar, inte illa... Ett stort GRATTIS till Jessica och Isac!

21 Augusti

Millies dotter Jonna ställs ut i Ed. Dömer gör Anne-Marie Öhqvist, Lärkängen's kennel. Jonna blir BIR och BIG-2! Grattis!

14 Augusti

Charlotte Laning är på tillfälligt besök i Sverige. Hemma hos Charlottes mamma Barbara Vrethammar anordnar de en trevlig träff där vi får träffa dem båda och många andra från "beardisvärlden". Tack Charlotte och Barbara för en härlig träff!


Barbara fotograferar Charlotte, medan Charlotte filmar Barbara...

13 Augusti

Denna dag får vi möjlighet att ta bilder på Millie tillsammans med hennes mamma Debbie och pappa Lennon.


Debbie och Millie (till höger)


Från vänster: Debbie, Millie och Lennon

6 Augusti

Utställning i Brunnsparken, Ronneby! Millie vann championklassen. Hon blir dessutom bästa tik och bäst i rasen av nästan 40 beardisar! Dömer gör Zafra Sirik från Isreal.


Foto: Marlene Lundmark

31 Juli

SBC:s AGILITYMÄSTERSKAP i Ånnaboda!
Millie startade under denna dag i öppen klasserna i agility och hopp. Första klassen är agilityklassen. Millie som inte har tävlat på nästan två månader är väääldigt seg i starten och detta resulterar i en rivning. Efter halva loppet förstår hon att det är tävling och börjar öka takten. Trots de fem felen vinner hon klassen! I hoppklassen gör hon ett felfritt lopp. Jag försöker köra ett så pass säkert lopp som det bara går, då vi efter första loppet leder Agilitymästerskapet, och vi tappar lite i tid. Millie blir bästa beardis och totalt tvåa i klassen. I och med detta vinner Millie Agilitymästerskapet!!!


Foto: Fia Eliasson

Jag är mycket glad, överraskad och stolt över att både Millie och Penny har blivit SBC:s Mästare i agility resp lydnad, givetvis är jag även överlycklig över Chess fina utställningsresultat denna helg. Tusen tack för alla gratulationer!!!

30 Juli

Chess får denna dag min totala uppmärksamhet, och blir väldigt glad över detta. Jag hade denna dag under Familjehelgen valt anmäla henne till den utställning (inofficiell) som anordnades. Gun Jansson, kennel Goonie's, dömde. Chess lyckades charma Gun till den milda grad att hon blev trea bästa tik! Inte illa med tanke på att Chess är 15,5 år gammal!


Foto: Fia Eliasson

29 Juli

SBC:s LYDNADSMÄSTERSKAP i Ånnaboda!
Penny gör sin lydnadsdebut. Mitt mål för denna tävling var att hon skulle vara pigg och glad igenom hela programmet, och det var hon! Visserligen låg hon på lite för mycket i fritt följ och linförighet så vi fick avdrag där, men hellre detta glädjefel än släp. Resultatet blev 177 poäng och vinst i klassen! Som pricken över i:et blev hon dessutom Lydnadsmästare och var även med i det vinnande laget!!!

Penny

18-24 Juli

I nästan en hel vecka har jag, Millie och Penny varit iväg och tränat vallning hos Sussie & Calle. Vi hade det underbart där. Bara läget där är ju paradiset! Förutom denna fantastiska miljö åt vi god mat och fick en hel del tips på framförallt hur jag ska bete mig, som grädde på moset var det en underbart gäng som tränade ihop hela veckan! TACK alla för en härlig vecka!


Penny vallar


Millie vallar

3 Juli

Denna dag ställs Millie i championklass, som hon även vinner. I bästa tikklass blir hon fyra.


Millie inne i ringen

Vi vill även passa på att tacka allt beardisfolk för två härliga dagar i Visby. Det värmde lite extra då så många stannade kvar och hejade på oss i finalerna på lördagen. TACK!

2 Juli

Första dagen utav två på Visbyutställningarna. Millie var på ett strålande humör och charmade domaren Conny Byström till den milda grad att hon vann öppenklassen, blev bästa tik och vann cert och cacib. Därmed tog hon sin svenska utställningstitel! Som inte detta skulle vara nog blev hon dessutom BIR och trea i gruppfinalerna!


Millie och jag i gruppfinalerna

På en annan utställning i norska Moss blev Millies dotter Jonna trea bästa tik. Grattis Lena och Jonna!

19 Juni

Helgen fortsätter i samma intensiva tempo. Idag är det dax för vallning hemma hos Sussie och Calle, som bor helt idylliskt vid Mörrumsån. Under hela dagen vallade vi och hade det trevligt!


Penny vallar


Millie vallar


Millie vallar

Melvin får denna dag godkänt Vallanlagsprov, medan systern Jonna behöver få ett par gånger till att bekanta sig med fåren innan det är dags att testa henne. Penny tog i januari vallanlagsprovet.


Melvin vallar


Lena, Jonna, Millie, Penny & Kickan tittar på vallningen

18 Juni

Valpträff! Denna dag träffas Millies alla valpar i Gammalstorp. Vi umgås denna soliga, varma dag. Efter skogspromenad och bad avslutas dagen med grillning. TACK alla för en helt underbar dag!!!


Penny, Millie och Jonna


Murphy, Millie och Melvin

12 Juni

Millie ställs ut för första gången i Championklass! Detta skedde på utställningen i norska Drammen. Millie charmar domaren så pass mycket att hon vinner championklassen och får CK. Matte är givetvis väldigt nöjd! :) Dömde gjorde Marit Sunde från Norge.

Vill passa på att tacka Katja Börjesson för en rolig helg, det är så sällan vi ses!

11 Juni

I Vänersborg kommer Millie tvåa i sin klass och får CK. Dömde gjorde Wayne Burton från Australien.

Denna dag tävlade även Millies son Melvin appellklass spår i Örnsköldsvik. Trots betyget noll i budföring och framförgående fick Melvin uppflyttningspoäng! GRATTIS!!! Vi är så stolta över Melvin och Kristina!

5 Juni

Idag gjorde vi vår debut i Agilityklass 2. Det blev en liten "chock" då vi fick syn på hur banan var, nu i efterhand fick jag reda på att det var en svår klass 2-bana. Millie gick fint. Jag däremot klantade mig vid en hinderkombination, vilket resulterade i en diskning. Nåja, nu är debuten gjord. Man kan väl säga att vi har fått lite att träna på... ;)

Hoppklassen gick bra, trots att vi endast hade väldigt lite tid att förbereda oss mellan de båda loppen. Millie sprang på bra och kom fyra. I och med att hon var felfri så fick hon sin tredje pinne i hoppklassen och är nu uppklassad till tvåan även i hopp. Med stor aptit åt hon sin hamburgare... Är väldigt stolt över Millies fina rundor denna helg, men det behöver jag kanske knappast säga... ;)

4 Juni

Hässleholms HU stod som värd för dagens agilitytävlingar. I hoppklassen gick Millie felfritt och kom sexa. Endast en ynka liten hundradels sekund från femte platsen och en tredje pinne. Snacka om nära!

Millie gjorde åter ett felfritt lopp i agilityklassen och kom trea! Däremed fick hon sin tredje pinne i denna klass och är numer uppflyttad till agilityklass 2! Matte är mycket stolt! Millie själv firade detta med en finfin hamburgare!

Vi vill även passa på att gratulera våra träningskompisar Maria & Molly till deras uppflyttning till agilityklass 2 - Grattis!

25 Maj

Denna kväll startar Millies son Melvin sin tredje start i lydnadsklass I. De får 177 p och kommer tvåa i klassen. I och med detta tredje första pris får Melvin titeln LPI!!! GRATTIS Kristina och Melvin! Vi är sååå stolta över er!

Melvin har nu även fått meriterna för Allround Brons.

20 Maj Melvin gör sin debut i appellklass spår i Östersund. Under platsliggningen reser han sig upp och går mot matte Kristina då det bara är några sekunder kvar av "platsen". Betyg 0. Totalt fick hon 221 poäng - endast tre poäng ifrån uppflyttning...
18 Maj

I dag får Millies son Melvin prova på att träffa får för första gången. Det tyckte han var störtkul och ser framemot nästa "fårträff"...


8 Maj

Tävlingar i Karlshamn! Millie var i fin form denna dag och knep femteplats i både agilityklass I och hoppklass I - båda med felfria lopp! I och med detta fick hon en pinne i varsin klass och har nu två pinnar i både agilityklassen som hoppklassen!

5 Maj

Första dagen på "Vårhoppet" - troligtvis en av årets största agilitytävlingar i Sverige med den sista landslagsuttagningen inför NM & VM. Det var många anmälda i samtliga klasser. I agilityklass I var det ca 120 anmälda, Millie gjorde ett felfritt lopp och kom elva. I hoppklassen kom hon på 20:e plats av 110 anmälda. Trots de något blygsamma placeringarna är jag mycket nöjd med Millie!

27 April

Penny fyller 2 år!!!
Jisses vad tiden har går fort! Kan inte fatta att det var två år sedan Millie blev mamma... Ett STORT GRATTIS till alla Milliebarn!!!


Då Penny springer står blixten stilla!

Penny firade denna dag med det som hon gillar bäst - BUS!!! Vi åker till Revinge där Millie och Penny får springa av sig rejält, och det gjorde de båda två... :)


Bus...


BUS!!!

Deras härjande ledde till några nyfikna tittare...

Medan andra bara tog det lugnt...

Efter denna busvänliga promenad fortsatte firandet med grisöron och en massa annat gott! Penny tyckte dock att det var lite onödigt att dela med sig till Millie OCH Chess...

17 April

Något möra åker vi till andra dagen på lydnadslägret. Vi fortsätter att finslipa vissa detaljer och träna på nya moment. Även denna dag bara rusar iväg. Tack alla för en underbart härlig helg!!!


Fr v Katja & Ossi, jag & Penny, Fia & Biggles, Lena & Jonna, Kristina & Melvin, Sara & Hobbe, Barbro & Archie samt Bitte med Nike & Cirkus. Ståendes fr v Sven och Folke


Penny: Tack för en rolig helg!

Eftersom Millievalparna inte träffas så ofta passade vi även på att ta en bild på dem tre ihop, denna gång även med deras mattar...


Fr v Lena & Jonna, Kristina & Melvin och jag & Penny

16 April

Första dagen på lydnadslägret! Instruktörer detta år var min gamla träningskompis Sven Håkansson och hans kompanjon Folke Gustafsson. Sven och jag tränade ihop på den tiden då Chess var ung, och det var ju ett tag sedan... ;) Penny gör sin "lägerdebut" och får många nya upplevelser.


Folke, Penny, jag och Sven

Första dagen gick i ett rasande tempo där vi hann med allmän träning, individanpassade träning, problemlösning mm.


Penny & jag tränar fot

Senare på eftermiddagen så hade vi ett intressant föredrag och demostration om hundmassage och strechting. Millie var då "demostrationshund" och njöt av fulla drag av Marias - www.hundmassage.com - massage!

Ännu senare på kvällen beger vi oss till Revinge för att rasta av hundarna. Det var en härlig syn att se sex beardisar springa omkring på heden!

15 April

Idag kommer Millies son Melvin på besök. Efter en lååång resa för Melvin och matte Kristina åker vi på eftermiddagen till Revinge så syskonen Bus får busa av sig... Givetvis håller mamma Millie ställningarna bland ungdomarna. Chess hejade på de tre i de värsta ruscherna genom att springa efter yrvädrena och skälla...


Fr. v. Melvin, Millie & Penny - stillasittandes!!! ;)


Chess bustagen!

Senare på kvällen kom Millies andra dotter Jonna tillsammans med Lena på ett snabbt besök. Naturligtvis passade jag då på att ta ett par bilder på henne, är hon inte lik Millie?!!


Jonna - sin mamma upp i dagen!

5 April

Chess fyller 15 år!!!

Denna dag firar vi med en härlig promenad på heden i Revinge. Tack ALLA för gratulationer! Tusen tack Fia, Kickan och Mamma för de fina presenterna som Chess fick!

Chess!!!
Chess på sin 15-årsdag, tagen under promenaden i Revinge.

28 Mars

I dag, Annandag Påsk, har vi besökt en av Sveriges äldsta beardisuppfödare - Barbara Vrethammar på Trollflöjtens kennel! Redan på den tiden då Chess var ung så lärde vi känna Barbara, som genom årens lopp har gett oss en massa ovärderliga tips och uppmuntringar. Chess tyckte det var väldigt roligt att få träffa Barbara igen, det var ju ett tag sedan sist de sågs.


Barbara med Molly & Hampus

Tusen tack Barbara för en härlig eftermiddag hos dig, Hampus & Molly!

20-21 Mars

Efter utställningen i Malmö är det dags för två dagars mycket intensivt agilityläger för Jenny Damm i Falsterbo. Vi lärde oss verkligen oss MASSOR och är nu slutkörda! :)


Millie i slalomet

19 Mars

Årets första utställning är Malmö Internationella. Zoran Brankovic från Serbien Montenegro dömer. Han ger Millie en fin kritik och placerar henne som trea i klassen med CK.


Millie & Linda inne i ringen

På denna utställning träffar vi även Millies syster Jinnie, som vi inte har sett sedan åtta veckorsålder! Verkligen jätteroligt att få träffa Jinnie med matte Helene!


Millie (t vä) & Jinnie

Efter utställningen åkte vi till Lomma för njuta av det härliga vädret!


Millie på Lomma Beach

18 Mars

Millie fyller år!!! Denna dag firar vi Millies sexårsdag med en lång promenad i Fogdaröd. Därefter åker vi till Teba i Höör och köper lite godsaker till henne, som hon äter med en stor aptit!


På Fogdarödspåret!

10 Mars
Denna kväll har jag lyssnat på Tina Törner, rallyvärldsmästare, som hade en föreläsning som heter "Du kan lyckas, om du bara vill!". Tina är en mycket bra föreläsare som inspirerade alla väldigt mycket som var på plats.
22 Feb

På vår hemresa från Köping åkte vi inom Christina på Alvskogens kennel. Där fick vi god mat, men framför allt träffa Kiwi, Java & Javas härliga valpar! Två ljuvliga, fartfyllda valpar! Tack för en härlig dag i Onsala!


Java, Kiwi & Millie samt valparna Bellman (t vä) och Pinot.

21 Feb

Dagen efter agilitytävlingen åker jag och Nina till Strömholms Slott och njuter av en härlig promenad i en superfin miljö!


Millie & Nessie framför slottet

20 Feb

Agilitytävling i Köping! Millie fick 15 fel i agilityklassen och fick en något blygsam placering (15:e) i denna klass. Ett felfritt lopp hade gett henne en andra plats. I hoppklassen fick vi lite strul men lyckades trots det få ett felfritt lopp och Millie fick sin första pinne i hoppklass I! Detta firade Millie med en hamburgare!

På tävlingen träffade vi på bl a Anna Eneqvist & Katja Börjesson. Väldigt roligt att få träffa er, tack för en trevlig dag!! Vill även passa på att tacka Nina & Pelle för att jag fick övernatta hos dem!

14 Feb
På alla hjärtans dag blev listan för Årets LydnadsBearded Collie klar. Till denna lydnadslista får man räkna de tre bästa lydnadsresultat. Melvin hade bara två resultat, trots detta blev han åtta på denna lista. Inte illa! GRATTIS Melvin & Kristina till en fin listplacering!!!
13 Feb
I dag fick vi reda på att Millies son Melvin blev Årets Lydnadshund på Västra Medelpads BK - Grattis!!!
7 Jan

Idag har Millie och Penny varit på Ekeberg hos Calle och Sussie Borgström och vallat. Chess var också med, fast då som sällskapsdam.
Millie vallar

Penny passade då på att avlägga godkänt vallanlagsprov. Calle skrev följande under "Helhetsintryck & Kommentarer":
"Starkt intresse. Skäller. Avvek mot slutet, men hade då vallat två pass. Orädd, duktig problemlösare. Lovande hund med goda möjligheter att gå långt inom vallning."


Penny vallar...

Gissa vilken som var stolt som en tupp?!! :)

 

2004

5 December

Denna helg deltar Jonna på "Lilla KM" på sin hemmaklubb. Lilla KM omfattar följande moment: linförighet, platsläggande, inkallning, hopp och platsliggning. Pga ett missförstånd fick Jonna och Lena en nolla i platsläggande, men kom ändå fyra klassen. Grattis!

28 November

På sin andra lydnadstävling i Järvsö får Melvin ett första pris på 177,5 poäng och kommer fyra av hela 29 ekipage! Grattis!!!

13 November

Jonna blir BIR på en inofficiell utställning i Bengtsfors. I finalerna sedan hon sedan trea i gruppen. Grattis!!!

12 November

Melvin gör sin debut i viltspårssammanhang! Liksom sin mamma och sin syster blev han godkänd i anlagsklassen med fina lovord från domaren. GRATTIS Kristina & Melvin!

15 Oktober

Millie tävlar viltspår! Detta sker i Vorstehklubbens regi och hon blir godkänd i anlagsklassen. Domaren, Ingmar Tykesson, skrev följande om henne: "spårar utmärkt med stort intresse". Gissa om matte blev stolt som en tupp... :)

14 Oktober

En hel del nya bilder tagna under året finns nu utlagda under resp hunds sida.

10 Oktober

Millies son Melvin har nu debuterat i lydnad. Detta skedde på Västra Medelpads BK. De vann sin klass på 178 poäng och blev klubbmästare! GRATTIS!!!


Klubbmästarna Melvin & Kristina!

9 Oktober

Idag for vi till Hörby för att titta när Millies syster Amanda mentalbeskrevs. Amanda byggde inte på sig några rädslor under beskrivningen och klarade även skottprovet med glans! Grattis till matte Helena och Amanda (förståss)!!!


Helena & Amanda (taget i våras)

24 September

Jonna, Millies dotter, har nu fått sina röntgenplåtar avlästa. Det blev HD B och AD ua.

19 September

Millies syster Jinnie var med på SBC's Vallningsmästerskap. Med tanke på att hon endast två dagar tidigare hade träffat får för första gången och fått godkänt vallanlagsprov, så man minst säga att det var en väldigt fin prestation att komma femma! GRATTIS!

16 September

Penny tävlar viltspår! Det hände i Mjällby och det gick bra, hon blev godkänd i anlagsklassen!

9 September

Denna dag kom besked från SKK om Pennys röntgenplåtar. Penny fick HD A och AD ua!

5 September

Nu har även Jonna blivit mentalbeskriven, i Trollhättan skedde detta. 75 procent av kullen är nu mentalbeskrivna!

29 Augusti

Millies dotter Jonna med matte Lena (Sand) var på en inofficiell utställning i Göteborg. Det gick väldigt bra för dem. Först blev de bäst i rasen, därefter vann de gruppen! Som om det inte skulle vara nog blev de även femma i BIS:et! Ett JÄTTEGRATTIS till er!!!


Lena & Jonna vid BIS-finalen. Foto: Annelie Dahlbom

19 Augusti

Idag kom besked från SKK om Millies son Melvins höftleder och armbågar. Det blev HD-A och AD ua!

31 Juli

Vår andra utställning under 4-dagars utställningen i Ronneby. Joanne Sewell från Australien dömde. Precis som utställningen två dagar innan blev Millie tvåa i sin klass och även tvåa om certet... I bästa tikklass, domaren placerade alla med CK, kom Millie sexa.

Denna dag träffade vi även Anette (Wallén) med sin unga Edda, verkligen jätteroligt att se er! Många stockholmare på besök i Sveriges trädgård denna sommar! :)

29 Juli

Nu var det dags för utställningar fyra dagar i sträck i den vackra Brunnsparken i Ronneby. Millie var endast anmäld till två av dessa dagar; torsdag och lördag. På torsdagen dömde Karl-Erik Johansson. Millie kom tvåa i sin klass och fyra bästa tik. Tvåa om certet...

24 Juli

Denna lördagsdag mentalbeskrevs Penny i Sölvesborg, beskrivare var Bertil Hemmingsson. Penny sprang efter lilla bytet, gick fram till både dumpen och skramlet själv utan hjälp samt fick godkänt skott. Jag är självklart mycket nöjd med denna "lilla" dams bravader, speciellt med tanke på hon endast är 14 månader gammal. Nu är mao halva kullen beskriven!

22 Juli

Idag har vi varit och hälsat på vallningslägret hos Sussie och Calle. Vi hade en väldigt trevlig dag där och pratat med en mängd vallningsbeardisfolk! Bl a träffade vi Anna (Kristiansson) och Ina som vi inte ha sett på väääldigt länge. Penny och Millie var mest missnöjda med att de var utanför fållan istället för i den. Det ska vi nog råda bot en dag...

Anna & Ina till vänster och Penny vid fållan till höger
Fr v: Anna & Ina och Penny vid fållan

16 Juli

Inte nog med att vi firar min lillebrors födelsedag (20 år!) så slår våra träningskompisar Fia & Biggles till och vinner en klass 2 tävling på 170,5 poäng! Ett stort GRATTIS till Fia & Biggles!!!

3 Juli

Millies dotter Jonna ställs ut i norska Moss. Hon kommer tvåa i sin klass med HP och blir trea i vinnarklassen!

29 Juni

Idag hälsar vi på Millies bror Jiffy (& Ossi) i Torpunga på vår väg söderut, hemåt alltså. Det var ett tag sedan Millie och Jiffy sågs, och det märktes! Ett kärt återseende kan man säga...


Fr v: Penny, Jiffy, Ossi & Millie

Tack Katja & Patrik för en rolig dag hos er!

27 Juni

Vi far till Trondheim och ställer ut på Norska Kennelklubbens internationella utställning. Domare var James Hayward från Australien. Melvin kommer tvåa i sin klass, Millie slår till med att bli BIR samt får cert och cacib! I och med detta blir Millie norsk utställningschampion!


Fr v: Angie's Love Commander, James Hayward och Millie & jag

Efter den varma utställningsdagen åker vi och badar, dagens höjdpunkt enligt alla inblandade!

Linda, Penny, Melvin & Millie

24 Juni

Norrlandsäventyr!
Vi är uppe i Ljungaverk och hälsar på Millies son Melvin med familj! Många promenader blev det, och till en viss Millies stora förtjusning en hel del bad. Även Melvins "bror" Cosmo verkade uppskatta av få besök av dessa fyrbenta hundtjejer!


Fr v: Melvin, Penny & Millie

TUSEN TACK för en mycket trevlig vecka hos er!!!

19 Juni

Idag får vi oväntat, men väldigt trevligt, besök av Joy och Jörgen som har Millies son Murphy. Murphy fick dock stanna kvar i Danmark då han inte är uppvaccinerad för Sverigebesök. Millie uppskattade också besöket - speciellt vid fikat!

Joy och Jörgen med Millie i mitten

14 Juni

Barbro Börjesson mentalbeskriver (MH) Melvin på V. Medelpads BK. Melvin får godkänt skott och tycker MH:t var allmänt kul.

Läs mer om hans mentalbeskrivning på Melvins hemsida.

6 Juni

På Sveriges nationaldag tog Millie, äntligen, sitt tredje cert på Roskildes utställning andra dag, och blev därmed Dansk Utställningschampion! Dömde gjorde Frances Hickey från Irland.

BIR/BIM-bilden med domaren Frances Hickey, Irland, i mitten

5 Juni

Nu var det dax för utställning i danska Roskilde! Jag ställde Millies pappa Lennon. Han blev Bästa Veteran och tvåa bästa hane, av alla veteraner blev han tvåa totalt!

21 Maj

Idag besöker vi Millies bror Isac utanför Ängelholm. Rena rama släktträffen dessa dagar! Tack för en trevlig dag Jessica!

Isac (t vä) och Millie

20 Maj

Millies syster Amanda tävlar appellklass spår i Hörby. Vi var på plats! Amanda tillsammans med matte Helena gör en fin tävling. De får 271,75 poäng och vinner! Grattis!!!

Amanda med matte Helena

19 Maj

Med posten idag kom "The Shaggy Rag" en medlemstidning för The Bearded Collie Club of Southern California. I denna tidning finns Millie med på bild! Fotot på henne, se nedan, fick vara med i deras lydnadsspalt (obediently yours). Väldigt glad och stolt blev jag såklart över att få visa henne in action "over there"!

Tidningsbilden!

8 Maj

Melvin vinner åter ett BIG på en inofficiell utställning i Härnösand. Dömde gjorde beardisuppfödaren Annika Jonsson kennel Turbolines.

27 April

Idag fyller Millies valpar ett år. Tiden har verkligen gått snabbt... Penny firades med pannkakor, köttbullar och annat smått och gott.

17 April

Melvin är på utställning (inofficiell) med matte Kristina. De visar sig från sin allra bästa och finaste sida, och lyckades charma alla domarna till den milda grad att de blir BIS-3! Inte dåligt med tanke på att Melvin endast är elva månader gammal. GRATTIS!!!

5 April

Chess fyller 14 år!!!
Denna dag firade vi med plättar, köttbullar, torkad lever, kex, grisöron mm, som de fyrbenta åt med stor aptit. Chess tackar för alla gratulationer på hennes högtidsdag!

Chess på sin 14-årsdag!

4 April

Utställning i Karlslunde, Danmark. Millie vinner öppenklassen och blir fyra bästa tik. Tvåa, igen!, om certet... På utställningen träffade vi på Murphy med hans familj; Joy, Jörgen och sist men inte minst Mattias.

Mattias, Millie & Murphy

Mattias, åtta år, visade Millie i barn med hund. Dessa två charmade domaren till denna milda grad, trots alla "ärtiga" handlerflickor, att den vann hela klassen! GRATTIS!!!

Mattias & Millie efter prisutdelningen!

26- 28 Mars

LYDNADSLÄGER!!! Då var det åter dax för en av årets höjdpunkter. Instruktör denna gång var Heidi Billkvam, som gav oss en hel del matnyttiga tips!

Vill du se bilder från lägret, gå in på Lydnadssidans anslagstavla!

25 Mars

Vi får besök från Norrland! Millies son Melvin med matte Kristina kommer hit och hälsar. På schemat står det stundande lydnadslägret, som ska äga rum till helgen.

Fr v Penny, Millie & Melvin

21 Mars

Millie var på Malmöutställningen. Hon vann öppenklassen och kom fyra i bästa tikklass. I "tävlan om certet" kom hon tvåa, väldigt nära ett cert...

18 Mars

Millie fyller fem! Detta firar vi med pannkakor, köttbullar och lite annat smått och gott. Mätt och belåten blev hon, som enligt Millie var det en mycket lyckad dag idag.

14 Mars

Chess & jag åkte tillsammans med Fia & Biggles till Hässleholms BK. Fia & Biggles skulle nämligen göra sin tredje tävling i ettan i hopp om att få LPI. Det gick vägen för dem, de fick 176.5p och kom tvåa! GRATTIS till er båda!!! Chess var också nöjd med dagen efter en lyckad "godis-tiggar-dag"...

Fia &  Biggles
Foto: Anne Sandberg Fallesen

11 Mars

Millies syster Jinnie fick fyra valpar denna dag! En tik och tre hanar, alla svarta. Vi önskar Jinnie med barn och matte Helene LYCKA TILL med allt!

Jinnie med valpar!

29 Feb

Jag var på symposiumet "Från valplåda till valpkurs" med föreläsarna Kerstin Malm och Runar Naess. En mycket trevlig och intressant dag! Får ni möjlighet att gå och lyssna på någon av dessa, eller rentav båda, gå dit!

25 Feb

Millie och jag åkte till Hörby för att träffa Millies syster Amanda. Där hade vi en mycket trevlig dag tillsammans med Helena & Amanda samt Helenas dotter Sofie. Vi ser framemot nästa träff/träning!

Millie & Amanda

15 Feb

Årets första utställning för oss ägde rum i Göteborg. Där träffade vi även på Pennys syster och, givetvis, tillika Millies andra dotter Jonna med matte Lena. Väldigt trevligt att få träffa dem båda! Vi ser framemot nästa möte!!!
Jonna kom tvåa i juniorklassen, och Penny kom fyra. Millie blev placerad på fjärde plats i öppenklassen.

Fr v Jonna, Millie & Penny

1 Feb

Nu är listorna för lydnad och agility färdigräknade! Millie blev tvåa på Årets Lydnads Bearded Collie! På listan för Årets Agilitybeardis kom hon sexa med sitt enda resultat, väldigt roligt! Bättre gick det för Isac, Millies bror, som kom fyra. Grattis till en fin placering Jessica & Isac!

 

2003

14 Dec

Då var det dags för årets sista lydnadstävling. Vi åkte ner till Trelleborgs BK för att tävla. Millie satte sig upp på platsen, sedan nollade vi "rutan" pga missförstånd mellan Millie och mig. Men Millie var på sitt goda, härliga humör. De andra momenten gick bra! Trots att vi hade tappat 50 poäng på platsen och rutan fick vi ett första pris. Visserligen på blygsamma 264 poäng, men det viktigaste var ändå Millies arbetsglädje!

10 Dec

Titta på sidan 133 i julnumret av SKK's tidning Hundsport! Där finns min Chess med! Det är en underbar agilitybild som är taget på ett danskt träningsläger. Jag är fotografen Johanna Allanach evigt tacksam för denna bild! "Som vanligt" är jag mycket stolt över min goa, härliga hund!

Agilitybilden i Hundsport!

23 Nov

Penny blir BIR-Valp på Blekingemästaren. Samma dag ställs Milliesonen Murphy ut för första gången; resultatet - BIR-Valp! GRATTIS!

MurphyPenny

25 Okt
Millies syster Jinnie tog idag sin LPI-titel! GRATTIS!
12 Okt
Millies syster Amanda blev godkänd i appellklass spår.
11 Okt
Millie kom femma i öppen klassen av 19 stycken på SKK's Internationella utställning i Växjö.
5 Okt

På SBC's tävling i Höganäs vinner Millie elitklassen på 300 poäng! Därmed är championatet avklarat!

Millie efter prisutdelningen

4 Okt
Milliedottern Jonna gör nu utställningsdebut - i Norge! Resultatet blir strålande; BIR-Valp och BIG-3. Grattis!
21 Sept
Penny debuterar i utställningsringen. Hon blir bästa bearded collievalp och i BIS-finalen blir hon femma. Melvin ställs ut för andra gången, då i Ljusdal, även denna gången blir han BIR-Valp!
7 Sept

Millies son Melvin gör sin debut i utställningsringen i Härnösand. Resultat blir BIR-Valp - GRATTIS!

Melvin med matte Kristina

31 Aug
Jonna, Millies ena dotter, har nu provat på utställningsverksamheten. Trots sin ringa ålder blev Jonna BIR-VALP. GRATTIS!
17 Aug

Millie gör sin agilitydebut! I första klassen hoppklass 1 blir det ett missförstånd mellan oss pga orutin och vi får en vägran plus en rivning på ett hinder. Till den andra klassen, agilityklass 1, är vi något mer samspelta. Millie går felfritt och kommer trea i i klassen, och får därmed sin första pinne! Stor glädje hos Millie som har hittat en ytterligare en gren som hon gillar!

Millie i sin agilitydebut!

19 Juli

Millies bror Isac kommer tvåa i hoppkl 1 och får sin tredje pinne. Därmed är han uppflyttade till hoppkl 2. GRATTIS!

Isac & Jessica

6 Juli
Millies bror Jiffy tar cert i Finland, och blir idag utställningschampion. GRATTIS!
27 Apr
Millie föder fyra härliga valpar! Två svarta tikar och två bruna hanar.
8 Feb
Danska Kennelklubben har en internationell utställning i Fredericia. Millie vinner öppenklassen i konkurrens av många uppfödare som ställer ut sina hundar och tar certet!
5 Jan
På SKK's internationella utställning i Göteborg vinner Millie öppenklassen och kommer trea bästa tik, snubblande nära ett cert!